آشنایی با نرم افزار Solidworks
تاریخچه
نرم افزار solidworks که از دسته نرم افزار های CAD است، حاصل کار جان هرشتیک Jon Hirschtick دانش آموخته دانشگاه MIT می باشد. این محصول ویژگی های بسیار خوبی داشت که توانست گوی سبقت را از رقیبانش برباید. محیطی کاربر پسند،قدرت بالا و در عین حال قیمت کم توانست توجه شرکت فرانسوی داسو سیستم که موفقیت چشمگیری از ارائه و توسعه نرم افزار Catia داشت را به خود جلب کند و سرانجام در سال ۲۰۰۱ سهام Solidworks به طور کلی به داسو فروخته شد . این خرید موجب شد تا شرکت داسو مقام دوم در بازار تولید و عرضه ی نرم افزار های سه بعدی را به خود اختصاص دهد .
نرمافزار سالیدورکس از شرکت SolidWorks Company هم اکنون با مدیریت جیئن پائولو Gian Paolo تحت نظارت شرکت داسو سیستم مدیریت میشود و توسط بیش از ۱٫۳ میلیون مهندس در بیش از ۱۳۰٬۰۰۰ شرکت در سراسر جهان در حال استفاده است.
ویژگی های Solidworks
سالیدورکس یک مدلساز برای مدلسازی جامدات است که بر اساس پارامترهای عددی برای مدلسازی عمل میکند. این پارامترها میتوانند طول خطوط یا اندازه های دوایر باشند و یا اینکه به صورت روابط و قیود مماس و عمود و…در مدلسازی ظهور یابند.
از جمله ویژگی های سالیدورکس که باعث برتری آن در زمینه نرم افزار های CAD شده است میتوان به کاربری و آموزش سریع آن اشاره نمود. رابط گرافیکی یا Graphical User Interfacing در این نرم افزار به بهینه ترین شکل ممکن انجام گرفته است. دسترسی سریع و آسان به آیکون ها و دسته بندی درست در این نرم افزار به کاربر کمک میکند تا مراحل کاری هر فرآیند (Wizard) را به بهترین شکل و بدون گیج شدن طی کند. همچنین کاربر توانایی وارد کردن ابعاد و اندازه بر روی هندسه سه بعدی را دارد و حتی در صورت لزوم کتابخانه ای از توابع ریاضی در این نرم افزار قرار داده شده که کاربر به راحتی میتواند از آنها استفاده کند.
از دیگر ویژگی های سالیدورکس به قابلیت ارتباط با تمامی نرمافزارهای ماشین کاری (powermill، edge cam، master cam) و نرمافزارهای تحلیل ( abaqus،ansys، cosmos،…) می باشد.
تا سال ۲۰۰۸ نرم افزار سالیدورکس برای انجام تحلیل های مهندس از نرم افزار Cosmos کمک میگرفت و عنوان هایی همچون CosmosFloWorks، CosmosMotion، CosmosWorks را می توان در نسخه های سالیدورکس ۲۰۰۸ و ما قبل آن دید؛ اما پس از سال ۲۰۰۹ بخش های SolidWorks Simulation، SolidWorks Motion ، SolidWorks Flow Simulation از نرم افزار Cosmos به صورت پلاگین به سالیدورکس اضافه شدند.
یکی دیگر از ویژگی های بسیار خوب سالیدورکس سیستمی یکپارچه از ساخت و تولید و مونتاژ است که کوچکترین تغییری در هر مرحله را مانند یک موج به تمامی قسمتهای دیگر انتقال میدهد. این خاصیت که MDA نام دارد به کاربر این اجازه را میدهد تا در صورت نیاز در هر مرحله ای از مدلسازی تغییرات را لحاظ کند و نرم افزار بصورت خودکار آن را در سایر بخش ها ترتیب اثر می دهد.
بخش های اصلی Solidworks
Parts
در این بخش ابزار های رسم دو بعدی و سه بعدی در محیط هایی جدا از هم قرار داده شده است که این اجازه را به کاربر خواهد داد تا به راحتی مقصود مورد نظر را در یک یا چند بخش (body) رسم کند. از جمله سربرگ های محیط پارت میتوان به Sketch (محیط رسم دو بعدی)، Feature (ابزار های سه بعدی ساز)،Surface (ابزار هایی جهت ساخت صفحات بدون حجم)،Weldments (ابزاری برای جوشکاری) ،Evaluate (اندازه گیری طول و جرم و… مربوط به هندسه رسم شده) نمود.
Assembely
اجزای ساخته شده در محیط part در اینجا مونتاژ شده و مکانیزمی از اجسام مختلف در اینجا با اعمال قیود خاص توسط دستور (Mate) از نوار ابزار (Assembly) قطعات مجزا را به یکدیگر مرتبط میکنند. همچنین یکی از ابزارهای مورد توجه در این بخش تشخیص تداخل (Interference Detection) است که به طراح اجازه میدهد تا با بررسی قطعه پس از مونتاژ، تداخلهای احتمالی را با سایر قطعات تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام نماید. همچنین ابزاری ابتدایی جهت تعیین رفتار مکانیزم با توجه به شتاب و سرعت و… قرار داده شده است.
EDrawing
در این بخش کاربر می تواند نقشه ای از یک پارت یا قطعه ی مونتاژ که پیشتر ساخته شده است را به صورت دو بعدی و در نماها و اندازه های مختلف ترسیم نماید.
بطور کلی در این مقاله سعی برآن شد تا بطور مختصر تاریخچه و محیط های نرم افزار Solidworks را معرفی کنیم.
در ادامه با ما همراه باشید با آموزش نرم افزار Solidworks
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
وارد کردن معادلات در فلوئنت بدون استفاده از UDF
معرفی نرم افزار ماشین کاری PowerMill
5 نکته در مورد ایجاد یک شبکه با کیفیت بالا
شرط ها در MATLAB – بخش سوم (عبارت های شرط خاص دستور if)
شرط ها در MATLAB – بخش دوم (دستور switch)
جریان حول استوانه – بخش سوم
2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
عالی بود
اگه امکانش هست طریقه نصب پلاگ این magnet for solidWorks رو برای اخرین نسخه های نرم افزار سالید ورک و پلاگ این مربوطه رو هم بگذارید
هر چی گشتم نه پلاگ این رو پیدا میکنم نه اموزش
سپاسگذارم.
این پلاگین مربوط به شرکت Infolytica هست و هنوز کرک نشده.از لینک های زیر میتوانید پلاگین را دانلود کنید ولی محدودیت زمانی دارد.
part1
part2