۸ کتابخانه JavaScript برای اعتبار سنجی فرم
اگر شما از کاربران متداول اینترنت باشید، پس به احتمال قوی فرم های زیادی در سایت های مختلف پر کرده اید. بعد از اینکه اطلاعات مورد نظر را در فرم خود پر میکنید، فرم وارد مرحلهی اعتبار سنجی شده و در صورت درست بودنِ اطلاعات به مرحله بعد می روید.
در گذشته وقتی که شما اطلاعاتی را به اشتباه وارد می کردید، صفحه مجددا بارگزاری میشد و شما باید اطلاعات درست را دوباره وارد می کردید یا به اصطلاح اطلاعات شما به سمت سرور میرفت و سرور درست یا غلط بودن آن را چک می کرد. مروزه با استفاده از کتابخانه های اعتبار سنجی فرم، دیگر اطلاعات به سمت سرور نمی رود تا چک شود و خود کتابخانه ها درستی آن ها را بررسی می کند.
برای مثال اگر شما ایمیلی وارد کنید که معتبر(valid) نباشد، کتابخانه اعتبار سنجیِ فرم فورا در کنار فیلد ایمیل به شما اخطاری می دهد که اطلاعات شما صحیح نیست.
در این مقاله قصد داریم تا ۸ نمونه از بهترین کتابخانه های اعتبارسنجی فرم را معرفی کنیم:
jQuery validation plugin
معروف ترین کتابخانه JavaScript، یعنی JQuery افزونهای(Plugin) دارد که می توان تمام کارهایی که در اعتبارسنجی فرم مد نظر دارید را انجام دهد. اعتبارسنجیِ فرم های پویا، بارگزاری فایل ها و لینک صفحه از جمله امکاناتی است که این plugin دارد.
ApproveJS
در استفاده از این نوع کتابخانه ها، دست شما باز است که هرگونه که طبق خواستهی خود اعتبارسنجی ها را کنترل کنید. این کتابخانه این کار را با دستکاری DOM انجام نمی دهد و یا خودش را به رویدادهای غیر ورودی وصل نمی کند. با استفاده از یک خط دستورِ ()approve.value می توانید تصمیم بگیرید که چگونه اعتبارسنجی را کنترل کنید.پس اگر شما نیاز دارید که تک تک توابع را کنترل کنید، ApproveJS گزینه خیلی خوبی برای شماست.
ParsleyJS
می توان این کتابخانه را در زمره آسان و قدرتمند ترین کتابخانه های اعتبارسنجی فرم ها نامید. Parsley به صورت خوکار تغییرات فرم شما را تشخیص می دهد و بر این اساس، اعتبارسنجی را با فرم شما سازگار می کند. (UX(User Experience Design این کتابخانه کاملا قابل اعتماد است، چون توسعه دهندگان از زمان Internet Explorer 7 از آن استفاده می کنند. Parsley متن باز می باشد و شما می توانید در صفحه Github کد های آن را ببینید یا به دلخواه خود تغییر دهید.
verify.js
اگر به دنبال کتابخانه ای می گردید که بتوان آن را شخصی سازی کرد و براحتی آن را گسترش داد و پیکربندی کرد، verify.js گزینه خوبی برای شماست.
GValidator
GValidator یک کتابخانه سبک و تمام خودکار می باشد که حتی نیاز به نوشتن یک خط کد هم ندارد. این کتابخانه با تمام استاندارهای وب سازگاری دارد و همچنین بدلیل تقاضاهای زیاد، توسعه دهندگان این کتابخانه را با بیشتر مرورگرها سازگاز کردند.
IV.js
این کتابخانه با داشتن attributeهای جدید و منحصر به فرد، سعی در ارائه کتابخانه ای دارد که بشود از آن به راحتی استفاده کرد. IV.js کتابخانه ای متن باز است که شما می توانید در توسعه آن مشارکت داشته باشید.
Bootstrap Validator
Bootstrap Validator یک پلاگین JQuery میباشد که برای Bootstrap طراحی شده است. از HTML5 پشتیبانی می کند و با پلاگین های زیادی نیز سازگار است. این کتابخانه قدرتمند از ۵۱ validator و ۳۸ بسته زبان تشکیل می شود. برای نصب آن هم می توانید از کد زیر استفاده کنید:
npm install bootstrap-validator
(اگر کار با npm را بلد نیستید، به این لینک مراجعه کنید)
Angular.js
angular.js بسیار به اعتبارسنجی سمت کاربر اهمیت می دهد، پس به شما این امکان را می دهد که بدون نوشتن JavaScript، قوانینی را برای فرم خود تعریف کنید.
انتخاب از بین این کتابخانه ها ممکن است کمی سخت باشد، ولی هر کدام از کتابخانه ها تقریبا کار مشابهی را انجام می دهند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
جاوا اسکریپت چیست؟
متدهایی از جاوا اسکریپت که مهارت های شما را بالا می برد!
5 ترفند css3 با عناصر کاذب before:: و after::
آشنایی با Protobuf
7 ویژگی Sass به همراه کد
شروع کار با Sass
2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام
ببخشید من میخواهم بدونم فرق جاوا با جاوا اسکریپت چی هست ؟
محیط های مختلف ای واسه اجرا شدن دارند ؟ هر کدوم کجا اجرا میشن ؟ چجوری میتونم یه برنامه ی جاوا رو بنویسم که یکی از روی سایت اجراش کنه ؟ نه برنامه ی …. آ ، مثلا یه برنامه که یک مسیج رو به بیننده ی صفحه نشون بده.
راستش من داشتم html یاد میگرفتم که وقتی به چک کردن محتوی یک (مثلا) تکست-باکس رسیدم،بهم گفتن باید با جاوا این کار رو بکنی….چجوری هست ؟
ممنون.
سلام
در مورد سوال اول، جاوا یک زبان برنامه نویسی هستش که در حوزههای مختلف کاربرد داره و جاوااسکریپت یک زبان اسکریپتی هست که کاربرد گستردهای در سایتها و صفحات اینترنتی داره. به کمک جاوااسکریپت میتونیم به اشیاء داخل صفحات HTML دسترسی پیدا کنیم و آنها را تغییر بدیم.
درباره جاوااسکریپت میتونید از این دو لینک اطلاعات کسب کنید:
قهرمانان جاوااسکریپت – قدم صفر
قهرمانان جاوااسکریپت – قدم یک
در مورد سوال آخر، کلا به دو روش میشه محتوای برای مثال یک تکست-باکس رو چک کرد: یکی در back-end و دیگری در front-end.
در back-end با توجه به زبانی که back-end با آن نوشته شده، میتونید اعتبارسنجی کنید، ولی در front-end این کار رو با جاوااسکریپت انجام میدن. برای مثال یکی از روشهایش استفاده از regular expression هستش و یا همین کتابخانههایی که در این مقاله معرفی شدند.