اهمیت Monitoring محیط در دیتاسنتر ها
در این مقاله قصد داریم تا نکات پر اهمیت در مبحث Monitoring دیتاسنتر را مورد بررسی قرار دهیم.
دیتاسنتر ها همیشه در حال Monitoring هستند و وضعیت آنها مدام در حال بررسی است. به همین علت از انواع روش های ارتباطی مانند پیامک, ارسال Email و … برای اطلاع سازی مسئولان در مواقع اضطراری استفاده میشود. معمولا از چندین روش به صورت موازی استفاده میشود تا این اطمینان حاصل شود که شخص مورد نظر حتما پیام را دریافت کرده است.
معمولا وقتی صحبت از امنیت یک دیتاسنتر به میان میآید, تصوری از محافظت از مقابل ویروس ها و خطرات موجود در بستر شبکه, برای ما تداعی میشود. اما خطرات محیطی نیز میتوانند به همین اندازه و یا حتی بیشتر تخریبگر باشند. خطرات محیطی را میتوان گرما, رطوبت, دود و مواردی از این قبیل دانست که کارکرد دستگاه ها را تحت تاثیر و سلامت آن ها را به خطر میاندازد. در این مقاله این خطرات محیطی و همچنین اهمیت آنها را شرح خواهیم داد.
دما
یکی از مواردی که در مبحث Monitroing دیتاسنتر ها حائز اهمیت است, بحث دما در بخش های مختلف دیتاسنتر است. دماسنج هایی که برای اندازه گیری دما استفاده میشوند معمولا در بالا, وسط و پایین Rack قرار میگیرند. علت این امر این است که گردش هوا و گرمای تولیدی از دستگاه ها را به صورت بهینه و دقیق تر اندازگیری کنند. همچنین این دماسنج ها باید در جوار دستگاه های پر اهمیت Rack نیز قرار بگیرند.
دستگاه های Rack Mount به دستگاه های اطلاق میشود که ابعاد آنها طوری است که درون Rack ها قرار میگیرند. بنابر استاندارد تعریف شده برای دستگاه های Rack-Mount, دما این دستگاه ها حداکثر ۲۰ درجه از دمای اطراف آن میتواند بالاتر باشد.
همچنین یک دماسنج در کنار ترموستات به ما این امکان را میدهد تا مقداری که ترموستات اندازگیری میکند را Monitor و به این ترتیب بر روی سیستم تهویه نیز مدیریت کنیم.
حتما باید مطمئن باشیم که جریان هوا به درستی در Rack اتفاق میافتد. مشکل در جریان هوا ممکن است باعث بالا رفتن ناگهانی دما شود.
رطوبت
اندازگیری رطوبت نیز یکی از موارد پر اهمیت در بحث Monitoring است. بالا بودن رطوبت محیط ممکن است منجر به زنگ زدگی و همچنین پوسیدن قطعاتی از دستگاه شود. به همین علت سعی میشود تا محیط دیتاسنتر خشک و به دور از رطوبت زیاد باشد. همچنین باید توجه داشت که رطوبت بسیار کم نیز ممکن است باعث ایجاد الکتریسیته ساکن شود و باعث بروز خطر و آسیب شود.
آب
آب یکی از مواردی است که برای خنک کردن دیتاسنتر ها استفاده میشود. بنابراین بروز مشکل در سیستم آب دیتاسنتر ها ممکن است باعث بروز خطر شود. سنسور های بررسی رطوبت باید میزان آب و رطوبت ایجاد شده از طریق دستگاه های خنک کننده, کاهش سطح آب در لوله ها و یا جاری شدن آب به در سطح دیتاسنتر بر اساس عواملی مانند سیل را Monitor کنند. سنسور های بررسی میزان آب باید در پایین ترین سطح و در زیر هریک از نقاط اتصال لوله ها قرار داشته باشد.
ولتاژ و برق
سنسور های ولتاژ افزایش و یا افت ولتاژ را بررسی میکنند. این بررسی نقش مهمی در اندازگیری برق رسانی بدون وقفه و به طبع در اندازگیری کارایی ارائه دهنده سرویس دارد. معمولا برای محصولات شبکه از دستگاه هایی به نام UPS استفاده میشود که در صورت قطع شدن برق, برق مورد نیاز دستگاه ها را تامین نماید. گاهی قطعی مشکل در سیستم برق رسانی باعث میشود تا سیستم های تهویه دیتاسنتر با مشکل مواجه شوند. این امر در حالی اتفاق میافتد که دستگاه ها توسط UPS به کار خود ادامه میدهند. همین امر ممکن است خطرات جبران ناپذیری را برای دیتاسنتر به همراه داشته باشد.
بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق, Monitoring وضعیف فعلی برق رسانی به دستگاه ها است.
دود
وجود دود در فضا ممکن است باعث شود تا دستگاه ها برای جلوگیری از بروز آسیب, به طور خودکار خاموش شوند. بنابراین بهتر روش این است که یک سیستم Monitoring برای بررسی میزان و غلظت دود نیز در کنار دیگر ابزار Monitoring در نظر گرفته شود.
ورود و خروج
کنترل در ها و نظارت بر ورود و خروج نیز میتواند از موارد پر اهمیت در Monitoring باشد که گاهی مدیران از آن چشم پوشی میکنند. علت این بی توجهی این است که در روز هایی که تردد به دیتاسنتر زیاد است, پیام های هشدار بسیاری ایجاد میشود. اما با تنظیم سیستم هشدار در ساعات غیر کاری و در پایان هفته ها میتواند این اطمینان را حاصل کند که فرد خارجی بدون اجازه به دیتاسنتر وارد نمیشود. سنسور کنترل درها بر در های هر بخش و همچنین هریک از درهای Rack ها و سیستم های برق رسانی متصل میشود.
در پایان باید این موضوع را مد نظر داشت که باید سیستم Monitoring به گونه ای انتخاب شود که در مواقع اوج مصرف دچار کمبود منابع نشود. برای مثال در زمان هایی که دیتاسنتر مصرف برق بیشتری نسبت به روز های دیگر دارد, میزان برق مصرفی ابزار Monitoring باعث وجود مشکل در برق رسانی به دستگاه ها نشود.
در این مقاله سعی بر این شد تا نکات مهم در Monitoring محیط دیتاسنتر ها را مورد بررسی قرار دهیم. واضح است که اهمیت هریک از این موارد متناسب با کارکرد دیتاسنتر و بنا به نظر مدیران آن دیتاسنتر متفاوت است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.