ورودی و خروجی الگوریتم (مبانی برنامه نویسی)
سلام خدمت همه ی دوستان و علاقمندان zero to hero
تو این مقاله سعی داریم شما رو با مفهوم ورودی و خروجی الگوریتم آشنا کنیم. همون طور که از مقاله ی قبلی می دونید، برای صحبت کردن با کامپیوتر ها باید آداب و رسوم و لحن خاصی(الگوریتم) رو رعایت کنیم تا کامپیوتر بتونه اون رو بفهمه و کاری که می خوایم رو انجام بده. مفاهیم ورودی و خروجی هم قسمتی از این آداب و رسوم هستن که باید تعریف بشن. اگر بخوایم این دو کلمه رو تو یه جمله تعریف کنیم می تونیم بگیم :
ورودی: “اطلاعاتی که از کاربر به برنامه داده می شود”
خروجی: “اطلاعاتی که برنامه پس از پردازش ورودی ها به کاربر می دهد”
اما خب طبق معمول می خوایم مثال هایی رو داشته باشیم تا فهم این مفاهیم رو براتون ساده تر کنیم.
فرض کنید شما برای منزلتون می خواین یه میز چوبی سفارش بدین.(سعی کنین این مثال رو برای خودتون تصویر سازی کنین!! چون تا پایان این سری مقالات برای ساده سازی تمام مفاهیم از همین مثال استفاده می کنیم!!) میرین پیش یه نجار و ابعاد میزی که می خواین رو بهش میگین و نجار میز رو براتون می سازه و بهتون تحویل میده. تو این مثال مساله ی شما ساخت میز چوبیه. شما کاربر هستید. و نجار نقش کامپیوتر رو بازی می کنه. به همین صورت ابعاد میز که توسط شما به نجار داده میشه ورودی ها و میز نهایی که ساخته شده خروجی الگوریتم ماست.
حالا با توجه به این مثال می خوایم با هم یه الگوریتم بنویسیم که یه مساله ی کوچیک رو برامون حل کنه و بیشتر از مثال بالا به الگوریتم نویسی شبیه باشه. و دقیقا می خوایم مفهوم ورودی و خروجی که الان یاد گرفتیم رو توش رعایت کنیم.
مساله: “الگوریتمی بنویسید که دو عدد از کاربر دریافت کند و حاصلضرب دو عدد را به کاربر نشان دهد.”
اگر تعریف الگوریتم تو مقاله ی قبلی رو یادتون باشه. باید مجموعه دستورات مرتب و با قاعده ای بنویسیم که مساله رو برای ما حل کنن. تنها قاعده ای که از الگوریتم نویسی بلدیم اینه که باید ورودی ها رو بگیریم و خروجی ها رو چاپ کنیم. مرتب بودن رو هم با شماره گذاری خطوط دستورات انجام میدیم. و دستوراتمون رو با کلمات ساده و به زبان فارسی می نویسیم. یه قاعده ی دیگه هم که به مرتب بودن الگوریتممون کمک می کنه اینه که اول و آخر الگوریتممون کلمات “شروع” و “پایان” بنویسیم.
پس بیاین با هم قدم “صفر” الگوریتم نویسیمون رو برداریم.
- شروع
اولین کاری که باید بکنیم اینه که ورودی هامون رو از کاربر دریافت کنیم. پس بیاید الگوریتممون رو ادامه بدیم. و دو عدد رو از کاربر دریافت کنیم.
- شروع
- عدد اول رو از کاربر دریافت کن
- عدد دوم رو از کاربر دریافت کن
حالا باید حاصلضرب رو حساب کنیم و چاپش کنیم.
- شروع
- عدد اول رو از کاربر دریافت کن
- عدد دوم رو از کاربر دریافت کن
- حاصلضرب دو عدد رو حساب کن
- جواب رو چاپ کن
و در نهایت با نوشتن پایان الگوریتممون تموم میشه.
- شروع
- عدد اول رو از کاربر دریافت کن
- عدد دوم رو از کاربر دریافت کن
- حاصلضرب دو عدد رو حساب کن
- جواب رو چاپ کن
- پایان
تبریک می گم. اولین الگوریتممون رو به کمک هم نوشتیم. و قدم اول الگوریتم نویس و برنامه نویس شدن رو با هم برداشتیم. و امیدواریم تا قهرمانی با ما همراه باشین.
منتظر مقاله های بعدی مبانی برنامه نویسی و الگوریتم ها باشید.
قهرمان دنیای خودت باش!
لینک پست بعدی مبانی برنامه نویسی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.