آموزش ساخت کتابخانه در اندروید
-
کتابخانه اندروید و جاوا
۱.۱ استفاده از کتابخانه های اندروید و جاوا
در اندروید شما می توانید از کد های موجود در فایل JAR (کتابخانه های جاوا) استفاده کنید.
علاوه بر فایل JAR ، در اندروید از یک توزیع با فرمت دودویی با نام (AAR) Android ARchive استفاده می شود. بسته aar در واقع یک توزیع دودویی برای کتابخانه های اندروید می باشد.
یک AAR نسب به یک فایل JAR ساده تر است ، اما می تواند شامل resource ها باشد و بایت – کد های آن به خوبی compile می شوند. همچنین فرآیند build کرد یک AAR به نسبت یک فایل JAR ساده تر می باشد.
۱.۲ چگونه از یک کتابخانه استاندارد جاوا در پروژه خود استفاده کنید
می توانید به سادگی با کپی کردن فایل JAR در پوشه به نام lib در درون پروژه خود از این کتابخانه استفاده کنید.
۱.۳ محدودیت های استفاده از کتابخانه های جاوا
اگر می خواهید از کتابخانه های جاوا استفاده کنید بهتر است بدانید که در این کتابخانه ها تنها از API هایی که در اندروید فعال هستند می توانید استفاده کنید. برای مثال کتابخانه های اندرویدی نباید شامل java.awt و javax.swing باشد. اگر یک کتابخانه شامل این کلاس ها باشد از آن کتابخانه در اندروید نمی توان استفاده کرد.
-
ماژول های سفارشی کتابخانه اندروید
۲.۱ استفاده از ماژول های سفارشی کتابخانه اندروید
اگر از یک کتابخانه اندرویدی در پروژه خود استفاده می کنید ، این کتابخانه که شامل کد ها و resource های از کتابخانه اندرویدی می باشد در نتیجه build پروژه قابل مشاهده است. یعنی ، component های آن ، کد و resource های کتابخانه compile می شود و یا درون یک بسته فایل .apk به عنوان application که compile شده است مورد استفاده قرار می گیرد.
۲.۲ ایجاد یک ماژول سفارشی کتابخانه اندرویدی
برای ایجاد یک ماژول کتابخانه در Android Studio ابتدا File را انتخاب کنید سپس New Module را انتخاب کنید و در انتها Android Library را انتخاب کنید.
-
آموزش ایجاد یک ماژول کتابخانه اندرویدی
پروژه کتابخانه ای که قصد ایجاد آن را داریم شامل انواع داده ها و method ها است.این کتابخانه میتواند دسترسی به اطلاعات RSS را فراهم کند. یک محتوای متنی RSS در واقع یک فایل XML است که می تواند برای مطالب جدید و یا خبر های یک سایت و یا وبلاگ مورد استفاده قرار بگیرد.
۳.۱ ایجاد ماژول کتابخانه
برای Android Studio هر کتابخانه دارای یک ماژول است. برای ایجاد یک ماژول کتابخانه در Android Studio , ابتدا File را انتخاب کنید سپس New Module را انتخاب کنید و در انتها Android Library را انتخاب کنید.
در این مثال ما از com.example.android.rssfeedlibrary به عنوان نام ماژول و Rssfeed Library به عنوان نام کتابخانه استفاده نمودیم.
3.2 ایجاد class در ماژول
یک کلاس با نام RssItem ایجاد می کنیم که می تواند اطلاعات دریافتی از Rss را در آن ذخیره کرد.
یک constructor و getters and setter و یک toString method در این کلاس ایجاد می نماییم، که نتیجه شما باید مانند کلاس زیر باشد:
package com.example.android.rssfeedlibrary; public class RssItem { private String pubDate; private String description; private String link; private String title; public RssItem() { } public RssItem(String title, String link) { this.title = title; this.link = link; } public String getPubDate() { return pubDate; } public void setPubDate(String pubDate) { this.pubDate = pubDate; } public String getDescription() { return description; } public void setDescription(String description) { this.description = description; } public String getLink() { return link; } public void setLink(String link) { this.link = link; } public String getTitle() { return title; } public void setTitle(String title) { this.title = title; } @Override public String toString() { return "RssItem [title=" + title + "]"; } }
3.3 ایجاد instance ها
یک کلاس جدید به نام RssFeedProvider ایجاد می کنیم همراه با یک static method برای بازگرداندن نتیجه لیست object های RssItem.این method در حال حاضر فقط اطلاعات آزمایشی را بازگردانی می کند.
package com.vogella.android.rssfeedlibrary; import java.util.ArrayList; import java.util.List; import java.util.Random; public class RssFeedProvider { public static List<RssItem> parse(String rssFeed) { List<RssItem> list = new ArrayList<>(); Random r = new Random(); // random number of item but at least 5 Integer number = r.nextInt(10) + 5; for (int i = 0; i < number; i++) { // create sample data String s = String.valueOf(r.nextInt(1000)); RssItem item = new RssItem("Summary " + s, "Description " + s); list.add(item); } return list; } }
3.4 مشخص کردن dependency برای پروژه کتابخانه
برای استفاده از این کتابخانه باید آن را به عنوان یک dependency در پروژه خود بیفزاید پس File را انتخاب نمایید سپس Project Structure سپس در صفحه باز شده در سمت چپ app را انتخاب نمایید. به سربرگ Dependencies رفته و با استفاده از علامت + Module dependencies انتخاب نمایید
۳.۵ استفاده از کتابخانه در پروژه اندرویدی
برای استفاده از کتابخانه ایی که ایجاد کردید کافیست که کتابخانه خود را در class مد نظر خود فراخوانی کنید. به مثال زیر دقت کنید که در آن در کلاس MyListFragment در method با نام کتابخانه RSSFeedProvider را فراخوانی می کنیم تا از آدرس مد نظر RSS را دریافت کند. البته توجه داشته باشید که این تنها یک کد آزمایشی است و برای یادگیری شما می باشد.
public class MyListFragment extends Fragment { ..// everything as before // triggers update of the details fragment public void updateDetail(String uri) { // List<RssItem> list = RssFeedProvider .parse("http://www.varzesh3.com/article.rss"); String itemListAsString = list.toString(); listener.onRssItemSelected(itemListAsString); }
در این مقاله سعی بر این بوده تا شما را با ساخت یک کتابخانه کاملا ساده در Android Studio آشنا کنیم.اکثر کتابخانه هایی که شما از آنها استفاده کرده اید به همین شکل ایجاد می شود فقط کد نویسی پیچیده تری دارند. در آینده با مقاله های بیشتری در این زمینه با تیم صفر تا قهرمان همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.