شروع JavaServerPage
در سری مقالات آموزش Java Enterprise, به مبحث JavaServerPage و یا به اختصار JSP ها می پردازیم.
در ابتدا باید توجه کنید که برای درک بهتر JSP باید با مبحث Servlet ها آشنایی لازم را داشته باشید. آموزش های Servlet ها را می توانید از اینجا شروع کنید.
قبل از شروع صحبت پیرامون JSP ها, ابتدا باید به یک مشکل Servlet ها اشاره کنیم. اگر به کد html یک صفحه نگاه کنید میبینید که شامل دستورات بسیار زیادی است و یکسری از آنها مربوط به طراحی ظاهر صفحه مورد نظر میباشد. برای مثال اگر از طریق مرورگر اقدام به دیدن source صفحه اول zerotohero.ir کنید, که یک حجم زیادی از کد ها را در خود دارد. طبیعتا ایجاد و نوشتن تمام این دستورات و خطوط توسط Servlet ها کاری دشوار و دور از ذهن است. بنابراین JSP ها به کمک ما می آیند تا این مشکل برطرف شود.
JSP یک تکنولوژی در توسعه صفحات وب است که با پشتیبانی از محتویات پویا به برنامه نویس ها این امکان را میدهد تا به API های جاوا دسترسی داشته باشند و بتوانند کد های جاوا را در صفحات html قرار دهند. در حقیقت JSP ها نوعی از Servlet ها هستند که به عنوان User Interface ایفای نقش میکنند. با استفاده از JSP ها میتوان صفحات پویایی طراحی کرد که مقادیری را از کاربر دریافت کند و یا با پایگاه داده مقادریری را به نمایش بگذارد.
JSP ها علاوه بر اینکه سرویس هایی را که برنامه های پیاده سازی شده بوسیله CGI ارائه میکنند را دارند, مزایای دیگری را نیز شامل میشوند :
- دارای کارایی بهتری میباشد زیرا کد های html را درون خود دارد و نیازی نیست مانند CGI ها در فایل جداگانه ای ذخیره کند
- همیشه قبل از اینکه توسط server مورد پردازش قرار بگیرد, compile میشود. بر خلاف آن در CGI/Perl در هر بار درخواست نیاز است تا مترجم را load کند.
- همانطور که گفته شد JSP ها نوعی از Servlet ها میباشند و هماطنور که در Servlet ها به API های جاوا دسترسی داشتیم در JSP ها نیز این دسترسی وجود دارد.
اگر بخواهیم JavaServerPage را با سایر تکنولوژی ها مقایسه کنیم :
- مقایسه با Action Server Page (ASP) : مزیت اول آن این است که بجای Visual Studio و یا زبان های MS, با جاوا نوشته میشود. به این ترتیب دارای قدرت بیشتری است و در استفاده راحت تر میباشد.
- مقایسه با Servlet : نوشتن JSP بسیار راحت تر است. بسیاری از println() ها حذف میشوند زیرا کد های html در آن وجود دارند.
- مقایسه با Server Side Include (SSI) : برای اجزا ساده قابل استفاده میباشد. برای مثال نمیتوان از آن به عنوان یک برنامه کامل در ارتباط با داده های form ها و یا ارتباط با پایگاه داده استفاده کرد.
- مقایسه با Java Script : در JSP ها وظایف پیچیده ماننده ارتباط با پایگاه داده ساده تر انجام میشود.
برای شروع ابتدا یک فایل JSP ایجاد میکنیم و نام آنرا firstJSP.jsp قرار میدهیم. توجه داشته باشید که باید در پوشه web-inf قرار بگیرد.
<%@ page contentType="text/html;charset=UTF-8" language="java" %> <html> <head> <title>First JSP</title> </head> <body> <h1>Hello Zero to Hero </h1> </body> </html>
و با چنین آدرسی قادر به دسترسی به آن خواهیم بود :
http://<your-site-ip>/firstJSP.jsp
اگر بخواهیم کد های جاوا را نیز در آن قرار دهیم باید به این روش عمل کرد :
<body> <h1>Hello Zero to Hero </h1> <% String messgae = "Welcome to zero to hero"; out.println(messgae); %> </body>
در این مقاله سعی شد تا مقدمات و توضیحات اولیه پیرامون JSP ها را پوشش دهیم. در مقاله بعد مفاهیم JSP را بررسی میکنیم.
سری مقالات آموزش Java Enterprise همچنان ادامه دارد.
با ما همراه باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
از Java به Dart – کلاس و Constructor
آموزش Gradle – اهمیت Project Automation
تفاوت Sequence و List در کاتلین
بهترین محیط های توسعه(IDE) برای جاوا
Open/Closed Principle در قوانین Solid
توابع در زبان برنامه نویسی Kotlin
2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
آخه JSP؟ خود صاحابش هم دیگه یادش نیس! آپدیت باشید یه خُرده 🙂
ممنون از انتقادتون دوست عزیز. همانطور که نام سایت مشخص میکنه ما قصد داریم تا برنامه نویس ها از صفر تا به حد حرفه ای بودن برسن. مسلما مفاهیم بروز تر و سطح بالا تر نیاز به مفاهیم پایه و مقدماتی دارن تا بهتر درک بشن.
باز هم ممنون از همراهیتون