جاوا اسکریپت چیست؟
اگر به آموزش برنامه نویسی و طراحی وب علاقه دارید مطمئنا ذهن شما با این سوال درگیر شده است که جاوا اسکریپت چیست؟ جالب است بدانید در دنیای برنامهنویسی نیز با تنوع زبانی روبرو هستیم. هر یک از این زبانها کاربرد، مزایا و معایب مختلفی دارند.
یکی از محبوبترین زبانهایی که در این حوزه به کار میرود Javascript است. سعی کردیم بر معرفی همه جانبه این زبان متمرکز شویم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با مفهوم زبان برنامهنویسی JavaScript
این زبان برنامهنویسی که معمولا بهصورت JS نوشته میشود یکی از محبوبترین و کاربردیترین زبانهای برنامهنویسی است. این زبان دارای ویژگیهایی از جمله حالت تفسیری، سطح بسیار بالا، شی گرایی و داینامیک مطلوب است که قابلیت پشتیبانی از روشهای مختلف برنامهریزی را به آن بخشیده است.
استفاده از این زبان در برنامهنویسی امکان طراحی انواع اپلیکیشنهای دسکتاپ، موبایل، انواع بازیها و برنامهنویسی Server Side کاربرد دارد. با اشاره به این نکات متوجه شدهاید که Javascript یک زبان فوقحرفهای در برنامهنویسی است.
اگر در ابتدای مسیر برنامهنویسی هستید مطمئنا با برخی از اصطلاحات بالا آشنا نیستید. اما، درک زبان برنامهنویسی Java Script زمانی ساده میشود که معنی هر یک از این اصطلاحات را بدانید. مطمئنا بهخوبی میدانید کامپیوترها تنها زبان Binary یا همان صفر و یک را متوجه میشوند.
امکان درک هیچ زبان دیگری برای کامپیوترها وجود ندارد. در ابتدای مسیر برنامهنویسها برای برقراری ارتباط با این نوع ماشین از زبانهایی استفاده میکردند که تنها بر پایه صفر و یک بود. این نوع زبانها مستقیما با پردازنده هر سیستم کامپیوتری ارتباط برقرار میکنند. به همین دلیل به آنها زبانهای سطح پایین میگویند. زبان اسمبلی یکی از زبانهای برنامهنویسی سطح پایین محسوب میشود.
در حالت کلی یادگیری زبانهای برنامهنویسی سطح پایین در مقایسه با زبانهای سطح بالایی مانند جاوا اسکریپت سختتر است. زیرا زبانهای سطح بالا به زبانهای انسانی شباهت بیشتری دارند. کار با آنها سادهتر است زیرا ساختار نوشتاری و منطق آنها شباهت زیادی به زبانهای انسانی دارد. این مزایا سبب شده که یادگیری و پیادهسازی زبانهای سطح بالا در مقایسه با زبانهای سطح پایین آسانتر باشد.
دستهبندی زبانهای برنامهنویسی
اگر دقت کرده باشید در تعریف زبان Java Script از اصطلاح زبان تفسیری استفاده کردیم. برای درک بهتر این اصطلاح کافی است تصور کنید که مترجم هستید و دو راه برای ترجمه پیش رو دارید. در حالت اول میتوانید متن را بهصورت خط به خط و همزمان ترجمه کنید. اما حالت دوم امکان ترجمه یکجای کل متن را برای شما فراهم میکند. در برنامهنویسی نیز دو حالت وجود دارد که دقیقا عملکردی مشابه با این مثال دارند. این دو زبان عبارتند از زبانهای تفسیری و زبانهای کامپایلری.
زبانهای برنامهنویسی تفسیری یا Interpreted
در این نوع زبانهای برنامهنویسی سورس کدها بهصورت خط به خط ترجمه و تفسیر میشوند. به عبارت ساده تر، در این زبانها پس از ترجمه و تفسیر خط اول نوبت به خط دوم و خطهای بعدی میرسد. در نتیجه، پروسه اجرای آن نسبتا کند و طولانیتر است. جاوا اسکریپت نیز در دسته زبانهای تفسیری قرار میگیرد. مزیت اصلی این نوع زبانها سازگاری بالای آنها با هر نوع سیستمعامل است. زیرا در این زبانها سورس کدها بهصورت همزمان از طریق مفسر و بدون توجه به نوع سیستمعامل تفسیر میشوند.
زبان برنامهنویسی کامپایلری یا Compiled
در این نوع زبانهای برنامهنویسی تمام سورس کدها یکباره ترجمه، پردازش و اجرا میشوند. در نتیجه خروجی آنها یک فایل کامپایل شده و سازگار با سیستم عامل شما است. این نوع زبانها هیچ وابستگی به کد ندارند. به همین دلیل، امکان استفاده از این زبانها روی سیستمعامل دیگر وجود ندارد.
مفهوم شی گرایی در جاوا اسکریپت
یکی از الگوها و شیوههای تفکر در برنامهنویسی تفکر شی گرا است. رویکرد اصلی این تفکر حرکت از جز به کل یا از پایین به بالا است. به همین دلیل، در روش شی گرایی ابتدا واحدهایی کوچک تشکیل میشود
واحدهای بزرگ نیز حاصل پیوند واحدهای کوچکتر هستند. این مسیر باید تا اتمام برنامه ادامه پیدا کند. در این رویکرد دو مفهوم اصلی کلاس و شی ارائه میشود. رویکرد شی گرایی در برنامهنویسی بسیاری از مشکلات کد نویسی را حل کرده و سبب تسهیل و سادهسازی این فرایند میشود. جالب است بدانید زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت بهجای استفاده از تعداد زیاد تابع و متغیر مستقیما با اشیا کار میکند.
زبانهای سمت سرور و کاربر
اجرا و پردازی برخی زبانهای برنامهنویسی ابتدا بر روی سایت انجام شده و نتیجه آن برای کاربر ارسال میشود. به همین دلیل، این نمونه زبانها برای تسهیل مسیر برقراری ارتباط با سرور به نرمافزاری خاص به نام وب سرور نیاز دارند. با این حال برخی زبانهای برنامهنویسی میتوانند به هر دو شکل سمت سرور و سمت کاربر عمل کنند. زبان JavaScript در این دسته قرار دارد. باید بدانید زبانهای سمت کاربر تنها در سیستمهای کاربری پردازش و اجرا میشوند.
تاریخچه زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت
این زبان برنامهنویسی در ماه می سال ۱۹۹۵ میلادی توسط کارکنان شرکت Netscape ایجاد شد. هدف اصلی از ایجاد این زبان برنامهنویسی دسترسی به صفحات پویا و جذاب تر وب با استفاده از زبانی بسیار سادهتر بود. در ابتدا تصور میشد معرفی Java Script به ارتقا و سادهسازی Schema کمک میکند. اما در نهایت مشخص شد که این زبان شباهت زیادی به جاوا داشته اما سینتکس آن بسیار سادهتر است.
مرحله انتخاب نام آن نیز بسیار هوشمندانه بود. زیرا در آن سالها زبان جاوا محبوبیت بسیار زیادی داشت. انتخاب Javascript سبب شد این زبان برنامهنویسی بتواند بخش زیادی از بازار جاوا را در اختیار بگیرد. پس از عبور از ین مراحل پرفرازونشیب اولین نسخه استاندارد جاوا اسکریپت در سال ۱۹۹۷ عرضه و آخرین نسخه نیز در سال ۲۰۱۷ منتشر شد.
کاربرد JavaScript در برنامهنویسی
با استفاده از این زبان محبوب و شی گرا میتوانید با کاربران تعامل بیشتری داشته و به سایت خود روح تازهای ببخشید. استفاده از این زبان به شما اجازه میدهد فایلهای صوتی، تصویری، انواع انیمیشنها را روی صفحه سایت خود بارگذاری کنید. امکان تغییر رنگها با حرکت موس، استفاده از تایمر برای صفحات سایت، اعمال تغییرات برای افزایش زیبایی ظاهری صفحات و … بخشی از مزایای استفاده از Javascript در برنامهنویسی هستند.
مطمئنا متعجب میشوید اگر بدانید مزایای استفاده از این زبان برنامهنویسی تنها به موارد فوق محدود نمیشود. با استفاده از زبان Java Script میتوانید نسخههای مختلفی از برنامههای سازگار با موبایل و وب را طراحی کنید. این زبان برنامهنویسی در قالب یک کتابخانه فریم ورکهای متعددی را در اختیار شما قرار میدهد. اگر به دنیای بازیهای رایانهای علاقه دارید میتوانید با استفاده از زبان Javascript بازیهای تحت وب را توسعه دهید.
نحوه عملکرد جاوا اسکریپت
باید بدانید عملکرد زبان JavaScript به موتورهای پردازشی وابسته است. اجرای کدها این زبان برنامهنویسی در مرورگرهای مختلف با استفاده از موتورهای پردازشی متفاوتی انجام میشود. برای مثال مرورگر اپرا و کروم برای اجرای کدهای این زبان از موتور V8 استفاده میکنند. موتور SpiderMonkey در فایرفاکس، موتورهای تریدنت و چاکرا برای اینترنت اکسپلورر، موتور چاکراکور برای مرورگر Edge، موتورهای نیترو و SquirrelFish در مرورگر سافاری برای اجرای کدهای زبان جاوا اسکریپت به کار میروند.
کاربردهای JavaScript
این زبان برنامهنویسی غالبا برای برنامه های مبتنی بر وب یا مرورگرها استفاده میشود. با این حال، میتوان از آن در انواع مختلف نرمافزارها، کنترلهای سختافزاری و سرورها نیز استفاده کرد. مهمترین کاربردهای این زبان عبارت است از:
افزودن رفتار تعاملی به صفحات وب با جاوا اسکریپت
استفاده از زبان برنامهنویسی Javascript به کاربر اجازه میدهد که ارتباط بهتری با صفحات وب برقرار کند. هیچ محدودیتی برای قرار دادن بخشهای مختلف در صفحات وب با استفاده از این زبان وجود ندارد. میتوانید اطلاعات موجود در هر صفحه را با استفاده از یک کلیک پنهان کرده یا بر حجم اطلاعات اضافه کنید.
این زبان به شما اجازه میدهد رنگ قسمتهای مختلف را زمانی که موس روی آنها قرار میگیرد تغییر دهید. امکان نمایش اسلایدهای مختلف در هر صفحه وجود دارد. امکان زوم کردن روی تصاویر، پخش فایل با فرمتهای مختلف صوتی و تصویری و استفاده از تایمر مزیتهای دیگر این زبان برای تعامل بهتر کاربر است.
طراحی برنامهها و اپلیکیشنها برای گوشیهای هوشمند
فریم ورکهای مختلفی در زبان برنامهنویسی Java Script وجود دارد که میتوان از آنها برای ساخت یا توسعه اپلیکیشنهای مختلف استفاده کرد. در یک تعریف ساده باید گفت فریم ورکها مجموعهای از کتابخانههای موجود در جاوا اسکریپت هستند که قابلیت نوشتن کد از قبل را برای برنامهنویسان فراهم میکند.
ساخت وب سرور یا توسعه برنامههای کاربردی
علاوه بر اینکه استفاده از JavaScript شرایط برای تعامل بهتر کاربران، طراحی و توسعه برنامههای مختلف را فراهم می کند، میتوان از این زبان برای ساخت وب سرورهای نسبتا ساده یا توسعه زیرساختهای back-end استفاده کرد. انجام این دو مرحله با استفاده از Node.js امکانپذیر است.
توسعه انواع بازیهای رایانهای با زبان جاوا اسکریپت
دنیای بازیهای رایانهای بسیار مهیج و سرگرمکننده است. طراحی این بازیها نیز با چالشها و زیباییهای خاصی همراه است. اگر شما به طراحی یا توسعه این بازیها علاقه دارید میتوانید از زبان برنامهنویسی JavaScript برای طراحی و توسعه بازیهای تحت وب کمک بگیرید. استفاده از این زبان نقش مهمی در افزایش توانمندی برنامهنویسان مبتدی دارد.
ویژگی برنامه جاوا اسکریپت
زبان Java Script ویژگیهای مختلفی دارد که امکان اجرای فعالیتهای مختلف را برای برنامهنویسان فراهم میکند. مهمترین ویژگیهایی که از آن بهرهمند میشوید عبارت است از:
- ذخیره دادههای مفید درون متغیرها
- امکان عملیات روی بخشهای مختلف
- اجرای کد روی صفحات وب برای پاسخ به رویدادهای خاص
عامل اصلی که سبب افزایش کارایی کدهای Java Script شده استفاده از API یا رابط برنامهنویسی اپلیکیشن است. این رابطها در حقیقت یک مجموعه آماده از بلوکهای سازنده کد هستند. این مجموعه سبب تسهیل پیاده سازی و اجرای برنامههای مختلف میشوند.
برای اینکه با عملکرد اصلی این رابطها آشنا شوید استفاده از یک مثال مفید است. APIهای موجود در جاوا اسکریپت دقیقا مانند کیتهای پیش ساخته قطعات ساختمانی عمل میکنند. همانطور که استفاده از این کیتها ساخت بخشهایی مانند قفسهها را ساده میکند، استفاده از رابط ها نیز طراحی و ساخت برنامه را راحتتر میکند.
انواع APIهای موجود در Javascript
در حالت کلی میتوان این راب ها را به دو دسته زیر تقسیم کرد:
APIهای مرورگر در جاوا اسکریپت
این رابطها درون مرورگر قرار داشته و میتوانند اطلاعات را از محیط پیرامونی رایانه جمع کنند. این دسته رابطها خود به زیرمجموعههای زیر تقسیم میشوند.
- رابطهای مدل شی سند یا API DOM که امکان دستکاری برخی زبانهای برنامهنویسی، حذف، تغییر و استفاده از سبکهای جدید در صفحات وب را برای شما فراهم میکند.
- رابط بازیابی اطلاعات جغرافیایی یا API Geolocation که از قابلیت تشخیص موقعیت جغرافیایی کار و نمایش آن روی نقشه برخوردار است.
- رابطهای WebGL و Canvas که برای شما امکان ایجاد تصاویر گرافیکی دو و سه بعدی را فراهم میکنند.
- رابطهای ویدیو و Audio امکان پخش فایلهای صوتی، تصویری و چند رسانهای را فراهم میکنند. علاوه بر این، امکان دریافت فیلم و تصویر از دوربین رایانه فردی و نمایش آن بر سیستم فرد دیگر برخوردار است.
رابط ها یا APIهای شخص ثالث
که به صورت پیش فرض روی مرورگر وجود ندارند. این رابطها باید اطلاعات را از فرد دیگر دریافت کنند و شامل دستههای زیر هستند:
- رابط توییتر: این رابط امکان نمایش توییتهای جدید با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت روی وبسایتها را فراهم میکند.
- رابط گوگل مپ: با استفاده از این رابط میتوانید نقشههای سفارشی را درون وبسایت جایگذاری کنید.
مزایای استفاده از جاوا اسکریپت برای صفحات وب
استفاده از Javascript در مانند کارخانه ای است که مواد خام یا همان کدها به آن وارد شده باشند. محصول اصلی این کارخانه نیز صفحات وب هستند. کدها پس از مونتاژ در کنار هم قرار گرفته و توسط موتورها اجرا میشوند. مزایا اصلی استفاده از این زبان برنامهنویسی برای صفحات وب عبارت است از:
افزایش امنیت با جاوا اسکریپت
هر یک از صفحات وب محیطی مجزا برای اجرای کدهای برنامهنویسی هستند که مهندسان به آنها محیط های اجرایی میگویند. دلیل نامگذاری این است که کدهای اجرا شده در هر یک از این صفحات مجزا و مستقل هستند. به عبارت دیگر، این کد نمیتواند در صفحه یا وبسایت دیگر تغییری ایجاد کند. این مزیت سبب افزایش امنیت صفحات و وبسایتها میشود. در نتیجه، هکرها و سارقان اطلاعات نمیتوانند با نوشتن کدهای جدید به اطلاعات کاربر یا سایت دسترسی داشته باشند.
رعایت ترتیب اجرایی
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت برای اجرای کدها مسیر بالا به پایین را استفاده می کند. پس باید مراقب باشید که کدها را به ترتیب بنویسید. بلوکهایی که میتوانید مجددا از آنها استفاده کنید تابع نام دارند. ایجاد هر تغییر در مسیر این بلوکها به معنی عدم وجود شی است. پس امکان اجرای آن وجود نداشته و با خطا مواجه میشوید. به عبارت ساده میتوان گفت ترتیب اجرای کدها در این زبان اهمیت بالایی دارد و بههم خوردن این ترتیب مانع از اجرای کد میشود.
روش اضافه کردن جاوا اسکریپت به صفحات وب
برای اضافه کردن Javascript به صفحات وب از روشی کشابه زبان CSS استفاده می شود. برای اینکه با این روش آشنا شوید به مراحل زیر دقت کنید:
روش Javascript داخلی
در این روش باید در گام اول یک کپی از فایل ایجاد کنید. نسخه کپی را درون دایرکتور مناسبی در سیستم خود ذخیره کنید. پس از آن، فایل مورد نظر را در مرورگر وب و یک ویرایشگر باز کنید. در این حالت مشاهده میکنید که یک صفحه وب با دکمه ای قابل کلیک ایجاد میشود. با مشاهده این حالت به نرم فزار ویرایش رفته و عبارت نوشته شده را در بخش head وارد کنید.
اگر کد را در قسمت اسکریپت وارد کنید صفحه شما حالت جذابتری خواهد داشت. پس از انجام این مراحل، فایل را ذخیره کرده و مرورگر را رفرش کنید. اگر همه مراحل را بهدرستی انجام دهید پس از کلیک روی دکمه متوجه میشوید که پاراگراف جدیدی ایجاد شده و قابلنمایش است.
روش جاوا اسکریپت خارجی
اگر بخواهید کد را در فایلی جداگانه ذخیره کنید استفاده از چه روشی مفید خواهد بود؟ برای انجام این روش روی نسخه ای که در دایرکتور سیستم خود ذخیره کردهاید کلیک کنید. نام این فایل را به script.js تغییر دهید. حتما باید پسوند .js وجود داشته باشد.
در مرحله بعد عنصری که در بخش اسکریپت وجود دارد با عبارت <script src=”script.js” async></script> جایگزین کنید. سپس فایل را ذخیره کرده و مرورگر را رفرش کنید. پس از انجام همه این مراحل شاهد عملکردی مشابه را جاوا اسکریپت داخلی خواهید بود. به عبارت دیگر، کد دقیقا عملکردی مشابه با روش قبل دارد، فقط در فایلی خارجی ذخیره میشود. فراموش نکنید ذخیره کدهای Javascript در فایل خارجی سازماندهی و تنظیم آنها را سادهتر میکند.
نقاط قوت زبان برنامهنویسی Javascript
در دنیای برنامهنویسی زبانهای متعددی وجود دارد که میتوان از آنها کمک گرفت. هر یک از این زبانها دارای نقاط مثبت و منفی مختلفی هستند. Javascript بهعنوان یک زبان برنامهنویسی از این قاعده پیروی میکند. میدانید که این زبان محبوبیت بسیاری در بین برنامهنویسان دارد. دلایل اصلی محبوبیت آن عبارت است از:
- پردازش و اجرای این زبان هیچ نیازی به کامپایلر ندارد.
- یادگیری و پیادهسازی آن در مقایسه با سایر زبانهای برنامهنویسی سادهتر است.
- امکان اجرای آن بهصورت کراس پلتفرم بر روی مرورگرها و سیستمعاملهای مختلف وجود دارد.
- نسبت به سایر زبانها سبکتر بوده که همین امر سرعت اجرای آن را افزایش میدهد.
- فریم ورکها و مجموعههای کتابخانهای مختلفی در آن وجود دارد که ابزارهای بسیار زیادی در مرحله طراحی سایت برای شما فراهم میکند.
- جالب است بدانید زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت زبان بومی مرورگرها و موتورهای جستجو بوده و قابلپردازش در مرورگر کاربر است.
- امکان ایجاد صفحات وب تعاملی و بسیار پویا برای برنامهنویسان با استفاده از این زبان فراهم است.
- با استفاده از این زبان از قابلیتنمایش عکس العمل در برابر رفتار مخاطب برخوردار خواهید شد.
معایب اصلی استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت
با اطمینان میتوان گفت Javascript پرکاربردترین زبان برنامهنویسی برای طراحی صفحات وب است. با این حال استفاده از این زبان دارای مزایا و معایبی است. در قسمت قبل مهمترین مزایایی که با این زبان به دست میآورید مطرح شد. برای این انصاف رعایت شود سعی میکنیم معایب اصلی استفاده از این زبان برنامهنویسی را بیان کنیم. دستیابی به موفقیت زمانی امکانپذیر است که با معایب اصلی هر زبان برنامهنویسی آشنا بوده و بتوانید با استفاده از ابزارها و تکنیکهای کاربری آنها را برطرف کنید.
کند بودن
یکی از مهمترین معایب زبان Javascript کند بودن آن است. دلیل اصلی کند بودن این زبان وجود مفسرها است. همانطور که میدانید در این زبان ترجمه و تفسیر کدها به صورت خط به خط و از پایین به بالا انجام میشود. در نتیجه، مدت اجرای آن طولانیتر از زبانهای کامپایلری است.
دیباگ نسبتا سخت جاوا اسکریپت
این زبان بسیار دیر دیباگ میشود. مطمئنا میدانید دیباگ اپلیکیشنهای طراحی شده مهمترین مرحله در برنامهنویسی است. تقریبا برنامهنویسان بسیار کمی هستند که بتوانند در یک مرحله و بدون اشتباه کدها را بنویسند. دیباگ کردن فرایندی که به برنامهنویس اجازه میدهد در کوتاهترین زمان کدها را اصلاح کند. اما با استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت این مرحله بهسادگی انجام نمیشود.
مشکلات در درک دلیل بروز خطاها
ممکن است در حین برنامهنویسی با استفاده از هر زبانی با خطاها یا مشکلات مختلفی مواجع شوید زمانی میتوانید در رفع این خطاها عملکرد خوبی داشته باشید که دلیل اصلی خطا را پیدا کنید. یکی از مهمترین مشکلاتی که در اجرای زبان Javascript با آن روبرو میشوید عدم تشخیص دلیل اصلی بروز هر خطا است. در نتیجه، نمیتوانید عملکرد خوبی در مرحله رفع آن داشته باشید.
عدم اجرای جاوا اسکریپت در مرورگرهای مختلف
در برخی موارد مشاهده شده که این زبان قابلیت اجرا در مرورگرهای مختلف را ندارد. البته این مشکل بیشتر در مرورگرهای قدیمی ایجاد میشود. با توجه به اینکه برخی کاربران هنوز از مرورگرهای قدیمی استفاده میکنند میتوان این مورد را یکی از مشکلات Javascript دانست.
امکان اجرا فقط بر روی موتورهای جستجو
یکی دیگر از مهمترین مشکلاتی که اغلب کاربران هنگام استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت با آن روبرو میشوند قابلیت اجرای آن بر روی موتورهای جستجو است. این زبان برنامهنویسی را تنها میتوان بر روی مرورگر اجرا کرد. به همین دلیل، امکان مبادله سرور سایت وجود ندارد. در نتیجه، کاربران برای مبادله سرور با مشکل جدی مواجه خواهند شد.
وابستگی زیاد به مرورگر
اگر برای استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت با هیچ یک از مشکلات فوق مواجه نشوید وابستگی زیاد این زبان به مرورگر میتواند شما را به دردسر بیاندازد. این زبان وابستگی زیادی به DOM موتورهای جستجو دارد. به همین دلیل از enginهای متنوعی استفاده میکند که مدیریت همه آنها برای Javascript دشوار است. اغلب کاربرانی که از اینترنت اکسپلورر استفاده میکنند با این مشکل دست به گریبان هستند.
افزایش حافظه موتورهای جستجو
بروز خطا و مدت زمان طولانی اجرای این سبب شده که فضای بیشتری در مرورگر اشغال کند. در نتیجه، مرورگر کاربر بسته خواهد شد. اجرای صحیح کدها با مشکلات جدی مواجه میشود. اغلب کاربران نیز از این قضیه ناراضی هستند.
ضرورت یادگیری زبان جاوا اسکریپت
بررسیهای آماتری نشان میهد Javascript یکی از بهترین و سادهترین زبانهای برنامهنویسی است. امکان اجرای کدهای این زبان در مقایسه با زبانهای سطح پایین سریعتر است. از سوی دیگر، سازگاری بالایی با سیستمعاملها و مرورگرهای مختلف دارند. میتوانید با این زبان عملکرد مطلوبی در طراحی سایت، بازیهای کامپیوترها، نرمافزارها و اپلیکیشنها داشته باشید.
مدیریت و ایجاد تنوع در صفحات وب بسیار ساده خواهد بود. از سوی دیکر، کارایی بسیار بالای این زبان جذب شما به بازار کار را راحت میکند. اغلب کارشناسان معتقد هستند یادگیری زبانهای برنامهنویسی در حقیقت سرمایهگذاری بلندمدت محسوب میشود. اگر به همه این مزایا توجه کنید مطمئنا به یادگیری این زبان علاقهمند خواهید شد.
جاوا اسکریپت یکی از محبوبترین و کاربردیترین زبان برنامهنویسی برای طراحی صفحات وب و اپلیکیشنها است. با استفاده از این زبان از امکانات متعددی بهرهمند میشوید. برای مثال، اگر دوست دارید در صفحه وب سایت خود از کلیپهای صوتی و تصویری یا انیمیشنهای مختلف استفاده کنید زبان Javascript بهترین گزینه خواهد بود. سعی کردیم در این مقاله روشهای مختلف اجرای کدهای این زبان را بیان کنیم.
برنامهنویسان حرفهای می دانند اجرای موفق هر زبان زمانی عملی است که اطلاعات کافی از نقاط قوت و معایب آن داشته باشید. سعی کردیم مزایا و معایب اجرای این زبان را کاملا منصفانه بگوییم. بدون تردید آگاهی از این موارد میتواند مسیر موفقیت شما را هموارتر کند. اگر به طراحی بازیهای کامپیوتری علاقه دارید بهتر است بر یادگیری زبان برنامهنویسی Javascript متمرکز شوید. این زبان فرصت کافی برای طراحی بازی کاربرپسند را فراهم میکند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.