برنامه نویسی چیست؟
امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از سیستمهای کامپیوتری، برنامه نویسی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است و بسیاری از افراد به دنبال آموزش برنامه نویسی هستند تا از این طریق به درآمد بالا و دیگر مزایای آن برسند.
در این راستا، اولین سوالی که ذهن افراد را درگیر میکند این است که اصلا برنامه نویسی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ در این مقاله سعی شده است به طور جامع و با بیانی ساده به این سوال پاسخ دهیم تا در صورت تمایل وارد دنیای برنامه نویسی شوید.
برنامه نویسی چیست؟
برنامه نویسی یک علم بسیار پیشرفته است که به کمک آن میتوان به کامپیوتر دستورالعملهایی را برای اجرا القا کرد. این دستورات و اطلاعات در قالب کدهایی به کامپیوتر داده میشود و بعد از پردازش از طریق خروجی برای کاربر مورد نظر نمایش داده میشود. این دستورالعملها توسط یک برنامه نویس حرفهای در قالب کدها و اعداد صفر و یک، منظور خود را به یک نرم افزار منتقل میکنند.
کاربرد برنامه نویسی چیست؟
حال که با مفهوم برنامه نویسی چیست؟ آشنا شدید، بهتر است بدانید که برنامه نویسی در تمام جنبههای زندگی مدرن ما نقش بسیار گستردهای را دارد. به گونهای که امروزه تمام سیستمهای هوشمند با استفاده از مهارت برنامه نویسی کار میکنند. تمام اپلیکیشنها و برنامههای نصب شده روی گوشیهای هوشمند، تبلتها یا کامپیوترها به وسیله کدهای برنامه نویسی اجرا میشوند.
بر این اساس فناوری و علم هوشمند تمام زندگی ما را تحت کنترل خود قرار گرفته است و با صرف هزینه بسیار کم میتوانیم بیشترین بهره وری را داشته باشیم. البته رشد و نفوذ کدنویسی و کامپیوترها از طریق برنامه نویسی همچنان ادامه دارد و در آیندهای نه چندان شاهد نفوذ بیشتر آن به بخشهای کلیدی و مهم صنایع مختلف به عنوان جایگزین نیروهای انسانی خواهیم بود.
هدف از برنامه نویسی چیست؟
به طور کلی هدف از برنامه نویسی ساخت یک برنامه نرمافزاری است که به واسطه آن میتوان کار خاصی را انجام داد و نیازی را برطرف کرد. بر این اساس هدف از ایجاد این برنامههای کامپیوتری ساده کردن و بهبود شرایط زندگی برای انسانها است و بسیاری مشکلات آنها را بدون استفاده از نیروی انسانی برطرف کرد.
بنابراین با این اقدامات هدفمند و سودمند میتوان از اتلاف وقت و انرژی به میزان زیادی جلوگیری کرده و تمرکز و نیروی خود را برای انجام سایر اقدامات صرف کرد.
به چه کسی برنامه نویس میگویند؟
در ادامه مبحث برنامه نویسی چیست و بیان کاربردهای آن بهتر است که درباره نقش یک برنامه نویس نیز اطلاعاتی را کسب کنید. برنامه نویس کسی است که با کسب مهارت و آموزش برنامه نویسی و با استفاده از زبانهای برنامه نویسی بتواند یکسری از دستورالعمل را به کامپیوتر منتقل کند.
بنابراین تسلط به حل مسئله، تجزیه و تحلیل دادهها، عیبیابی و رفع مشکلات و غیره از جمله مهارتهایی است که باید یک برنامه نویس به آنها مسلط باشد تا بتواند یک نرم افزار یا اپلیکیشن را طراحی کند. دستیابی به این نوع مهارت صرفا نیاز به دانش و تحصیلات دانشگاهی ندارد بلکه علاقمندان در هر گروه سنی میتوانند ظرف مدت کوتاهی به یک برنامه نویس در حوزهای خاص تبدیل شوند.
به طوری که بسیاری از برنامه نویسان کامپیوتر در راستای علاقه خود به صورت تجربی خودآموز وارد این حرفه شدند. اما به دلیل گستردگی حوزه فعالیت در این حرفه لازم است، این الزام وجود دارد که جهت آموزش برنامه نویسی ابتدا روی یک زبان به صورت تخصصی تمرکز کنید.
زبان برنامه نویسی چیست؟
بسیاری از برنامه نویسان برای ایجاد و توسعه برنامههای نرم افزاری خود نیاز به استفاده از زبان برنامه نویسی خاص کامپیوتری دارند. بر این اساس یک برنامه نویس باید از طریق قوانین و ساختارهای زبان برنامه نویسی اقدام به کدنویسی میکند تا آن مفاهیم برای کامپیوتر قابل درک شود.
امروزه زبانهای برنامه نویسی متعددی مانند زبانC++ ، زبانJava ، زبان Python، زبان PHP و غیره وجود دارند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. این زبانهای کامپیوتری به برنامه نویسان اجازه میدهند که با نوشتن و تست کدهای مختلف، دستورالعملهایی را که برای اجرا و برقراری ارتباط با کامپیوتر و سایر سیستمها قابل فهم است با موفقیت کار کنند.
در این مقاله سعی کردیم که شما را با مفهوم برنامه نویسی چیست و کاربردها و کارکردهای آن آشنا کنیم. همانطور که گفته شد، برنامه نویسی نوشتن یکسری دستوراتی منطقی و پشتسر هم به ماشینهای هوشمند برای برقراری ارتباط با انسان است. بنابراین یک برنامه نویس با مهارت تخصصی خود سعی میکند به کمک یک زبان برنامه نویسی منظور خود را از طریق کدهای ۰ و ۱ به یک نرم افزار منتقل کند. در صورتی که علاقمند به این حرفه هستید حتما از خدمات آموزش برنامه نویسی بهرهمند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.