۵ راه کسب درآمد از برنامه نویسی
فرقی نمیکند اگر به یک زبان برنامه نویسی تسلط دارید و یا آموزش زبان برنامه نویسی را به تازگی شروع کردهاید، میتوانید مهارتهای خود را به چالش بکشید و با انتخاب روشهای درست پولسازی به کسب درآمد از برنامه نویسی بپردازید.
با توجه به این که جهان با سرعت شگفت انگیزی در حال تکامل و دیجیتالی شدن است و بخش قابل توجهی از این پیشرفت به برنامه نویسان تعلق دارد، به جرات میتوان گفت برنامه نویسی یکی از قدرتمندترین و با ارزشترین مهارتهای امروزی است که میتواند فرصتهای شغلی متعددی، برای کسب درآمد در اختیار شما قرار دهد.
یادگیری برنامه نویسی در سالهای اخیر بسیار پرطرفدار و رایج شده است. یادگیری برنامه نویسی احتیاج به مدرک مرتبط ندارد چرا که برنامه نویسی یک کار خلاقانه است. در ایران درآمد برنامه نویسان به حوزه توسعه و زبان برنامه نویسی که انتخاب میکنید بستگی دارد.
کسب درآمد از برنامه نویسی به این بستگی دارد که از مهارتهای خود در چه راستایی استفاده کنید. علاوه بر یادگیری یک زبان برنامه نویسی، یک برنامه نویس باید به فرایند حل مسئله، تجزیه و تحلیل داده، عیب یابی و الگوریتم نویسی و… مسلط باشد.
قبل از معرفی روشهای کسب درآمد از برنامه نویسی بهتر است به توضیح مختصری درباره تعریف زبان برنامه نویسی و معرفی برخی از زبانهای برنامه نویسی پرکاربرد بپردازیم.
برنامه نویسی چیست؟
تعاریف بیشماری از برنامه نویسی وجود دارد به بیان ساده تر، برنامه نویسی روشی است که به کمک کامپیوتر میتوانیم مسائل را حل کنیم. کامپیوتر زبان انسان را درک نمیکند و رایانه فقط زبان باینری (زبان صفر و یک) را میتواند بفهمد. یادگیری زبان باینری برای انسانها کمی دشوار و زمان بر است از این رو زبانهای برنامه نویسی متعددی برای ارتباط انسان با رایانه ها طراحی و تولید شده است.
برنامه نویس به کمک زبانهای برنامه نویسی مجموعهای از دستورات را به منظور طراحی یک سیستم به رایانه میدهد، رایانه دستورات را کامپایل و پردازش میکند و خروجی کار را نمایش میدهد.
همانطور که اشاره کردیم زبانهای برنامه نویسی بسیاری وجود دارند که هر کدام اهداف مختلف و کاربردهای متفاوتی دارند. برای کسب درآمد بهتر از برنامه نویسی باید حوزه کاری خود را مشخص کنید و بر اساس آن زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. در ادامه برخی از زبانهای برنامه نویسی برتر و حوزه استفاده آنها را با هم بررسی میکنیم:
- زبان C#: اپلیکیشنهای دسکتاپ، توسعه وب، بازیهای ویدیویی، اینترنت اشیا، سرویسهای بک اند.
- پایتون: Data Science، Machin Learning، اپلیکیشنهای تحت وب، هوش مصنوعی (این بهم ریخته)
- زبان JavaScript: اپلیکیشنهای تحت سرور، برنامه نویسی بک اند و فرانت اند، اپلیکیشنهای موبایل، ماشین لرنینگ
- زبان Swift: برنامه نویسی iOS، اینترنت اشیا
- زبان Java: ساخت برنامههای اندروید، اپلیکیشنهای تحت سرور، Enterprise Application
- زبان C++: بازیهای ویدیویی، برنامه نویسی سیستم عامل، رابط کاربر گرافیکی (GUI)، ساخت پایگاه داده
چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم؟
یادگیری برنامه نویسی نیازی به داشتن مدرک دانشگاهی در حوزه علوم کامپیوتر ندارد چرا که برنامه نویسی توانایی حل مسائل به کمک رایانه است و هر کسی با اندکی تلاش در حوزه کاری خود میتواند به متخصص تبدیل شود.
فرقی نمیکند که در حوزهی کاری خود، تازهکار یا متخصص باشید، در حوزه برنامه نویسی همیشه چالشهایی برای حل کردن وجود دارد و همین امر باعث میشود افراد بیشتری به یادگیری برنامه نویسی علاقهمند شوند. برای یادگیری برنامه نویسی منابع بسیاری وجود دارد از جمله:
- مطالعه کتابها یا آموزش برنامه نویسی
- تهیه دورههای آموزشی آنلاین و یادگیری به صورت خودآموز
- استفاده از یوتیوب (در سطوح ابتدایی)
- شرکت در کلاسهای حضوری آموزش برنامه نویسی
بعد از انتخاب حوزه کاری و یادگیری زبان مورد علاقه، می توانید از مهارت خود کسب درآمد داشته باشید. راههای متعددی برای کسب درامد از برنامه نویسی وجود دارد. دراین مقاله قصد داریم چند راه کسب درآمد از این صنعت پر سود را با هم برسی کنیم.
کسب درآمد از برنامه نویسی با استخدام شدن
معمولا فرآیند استخدامی در شرکتهای برنامه نویسی سخت و دشوار است و داشتن تخصص و تجربه کافی در یک زبان را میطلبد. فرایند استخدامی ممکن است زمانبر و چالش برانگیز باشد چرا که شرکتها کارجویان را در چندین مرحله ارزیابی می کنند تا از آمادگی و مهارتهای آنها مطمئن شوند.
اولین گام برای کسب درآمد از برنامه نویسی از طریق استخدام شدن داشتن رزومه قوی است. با استفاده از لینکدین می توانید یک رزومه آنلاین بسازید و مهارتهای خود را بازاریابی کنید؛ اما اکثر شرکتها به رزومه بسنده نمیکنند.
در مرحله بعد افرادی که رزومه قابل قبولی دارند و واجد شرایط هستند برای مصاحبه انتخاب میشوند. با توجه به اهداف و اولویتهایی که شرکتها دارند مصاحبههای مختلفی با کارجویان انجام میدهند.
برخی از شرکتها بعد از مصاحبه برای ارزیابی عملکرد شما در بلند مدت، دوره کارآموزی در مدت زمانی را برای شما تعیین میکنند. در این دوره شما میتوانید تجربههای بسیار کسب کنید، مهارتهای عملی خود را افزایش دهید و در زمینهی کاری خود متخصص شوید.
توصیه میکنیم پس از آموزش یک مهارت برنامه نویسی، دنبال یک موقعیت کارآموزی مناسب باشید. ممکن است کارآموزی برای شما درآمد قابل توجهی نداشته باشد اما دوران طلایی شما برای ورود به دنیای واقعی برنامه نویسی را فراهم کند.
برخی از زمینههای فعالیت در شرکتهای برنامه نویسی:
- برنامه نویس وب (front-end و back-end)
- برنامه نویس سیستمی
- برنامه نویس گوشی هوشمند (Android و iOS)
- برنامه نویس هوش مصنوعی
- ساخت بازی
- برنامه نویسی علم داده
- طراحی ربات های هوشمند (رباتیک)
- برنامه نویسی پایگاه داده
- سایر موارد
کسب درآمد از برنامه نویسی با فریلنسری
فریلنسینگ یک حرفه آزاد و غیر شراکتی است که در آن فرد به جای استخدام در یک سازمان، از مهارت و تجربه خود برای ارائه خدمات به مشتریان استفاده میکند. به زبان ساده، فریلنسر فردی خود اشتغال است که با ارائه خدمات به مشتریان متعدد می تواند درآمد کسب کند.
در واقع فریلنسر به جای اینکه برای یک کارفرما به طور تمام وقت کار کند و در ازای آن حقوق ثابتی دریافت کند، برای چندین مشتری با شرایط خودش و با قیمتی که فکر میکند کارش شایسته آن است کار میکند.
بسیاری از شرکتها کارهای خود را برون سپاری میکنند و افرادی به عنوان کارفرما پروژههای خود را به افراد دیگر میسپارند شما میتوانید به سایتهای دورکاری بروید و با توجه به مهارت خود درخواست انجام کار برای کارفرما ارسال کنید.
به منظور کسب درآمد از برنامه نویسی به صورت فریلنسری میتوانید به وب سایتهای فریلنسری بروید و از خدمات آنها استفاده کنید و پروژه متناسب با مهارت خود را دریافت کنید. اما قبل از رفتن به این پلتفرمها بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- مشخص کنید در کدام حوزه برنامه نویسی میخواهید فعالیت کنید. (وب، موبایل، بک اند یا فرانت اند)
- بازار هدف خود را مشخص کنید
- نرخهای درآمدی را برای خود تعیین کنید.
- متناسب با مهارت خود چند نمونه کار طراحی کنید. به عنوان مثال، یک وبسایت نمونه کار شخصی طراحی کنید تا بتوانید مهارتها و استعدادهای خود را به نمایش بگذارید.
- در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام برای خدمات خود بازاریابی کنید.
- زمان تحویل پروژه و رضایت مشتری در فریلنسینگ بسیار مهم است.
میزان درآمد از راه فریلنسری متغیر است و به عوامل زیادی مانند: میزان تخصص و مهارت شما و مدت زمانی که در این راه صرف میکنید، بستگی دارد.
یک وبسایت شخصی ایجاد کنید
یک وب سایت شخصی مانند یک بیلبورد غول پیکر برای نشان دادن مهارتهای برنامه نویسی شماست. برای طراحی یک وبسایت میتوانید از سایت سازها یا وردپرس استفاده کنید.
نام وب سایت شما همان نام برندتان است پس برای انتخاب آن، دقت و حوصلهی زیادی به کار ببرید. هنگامی که برند شخصی خود را ثبت کردید وقت آن رسیده که کسب درآمد از برنامه نویسی را شروع کنید. برای این منظور چند روش کاربردی را برای شما آماده کردهایم.
- اگر علاقه به نوشتن دارید و میدانید چگونه کلمات را کنار هم قرار دهید تا یک پست آموزش برنامه نویسی ایجاد کنید، برای وب سایت خود یک بخش وبلاگ ایجاد کنید. با نوشتن پست هایی در مورد چگونگی حل مشکلات برنامه نویسی و یا نوشتن در مورد سایر موضوعات مورد علاقه خود می توانید مخاطبان هدف را به سمت وب سایت خود بکشانید، اعتماد آنها را جلب کنید و کسب درآمد داشته باشید. به این صورت که اگر وبلاگ شما از نظر محتوایی ارزش بالایی داشته باشد در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشود و ترافیک بیشتری به سمت شما میآید و ار طریق استراتژیهای کسب درآمد مانند تبلیغات و بازاریابی برای برندهای دیگر میتوانید کسب درآمد کنید.
- یک صفحه در وب سایت ایجاد کنید و خدماتی که میتوانید از طریق برنامه نویسی ارائه دهید را در آن بگنجانید. با این روش برخی از مشتریان از خدمات شما مطلع میشوند تا آنها را برای ثبت سفارش کد نویسی به وب سایت خود سوق دهید. میتوانید با انجام پروژههای دانشجویی شروع کنید.
- بسیاری از مردم میخواهند برنامه نویسی یاد بگیرند و اکثر آنها وقت کافی برای حضور در کلاسهای آموزشی را ندارند. چرا شما فردی نباشید که به آنها آموزش میدهد؟ در وب سایت خود دورههای آنلاین ایجاد کنید و آنها را به افرادی که میخواهند برنامه نویسی یاد بگیرند بفروشید. بهتر است در ابتدا چند فیلم آموزش رایگان برنامه نویسی برای ایجاد اعتماد و افزایش ترافیک در وب سایت قرار دهید و سپس آنها را بفروشید.
- با ساخت پروژههای آماده برنامه نویسی و انتشار آن در وب سایت شخصی تان میتوانید درآمد کسب کنید. با نوشتن نرم افزارهای کاربردی میتوانید نسخههای زیادی از آن را به کسانی که نیاز دارند بفروشید و یا حتی سفارش پروژه دریافت کنید.
اگر چه کسب درآمد از برنامه نویسی از طریق وب سایت ممکن است یک کار طولانی مدت باشد اما ارزش امتحان کردن را دارد به خصوص اگر به نوشتن و ارتباط با دیگران علاقه داشته باشید. جدای از ایجاد درآمد مستقیم، نوشتن و آموزش برنامه نویسی می تواند فرصتهایی را برای همکاری با سایر برنامه نویسان و بهبود مهارتهای کد نویسی شما ایجاد کند.
آموزش، راهی پرپول برای کسب درآمد از برنامهنویسی
ساخت ویدئو آموزشی طولانی و کوتاه به صورت آنلاین راه هوشمند دیگری برای کسب درآمد از برنامه نویسی است. تحقیقات نشان میدهد که مردم به طور فزایندهای برای نیازهای یادگیری خود به فیلم های آموزشی روی میآورند.
با پیشرفت و توسعه آموزشهای آنلاین افراد متخصص در زمینه کاری خود میتوانند ویدئو آموزشی بسازند و با استفاده از بسترهای موجود آنها را به اشتراک بگذارند یا آنها را بفروشند.
بهترین راه برای انتشار ویدئوهای خود و دستیابی به مشتریان هدف، منتشر کردن آنها در وب سایت شخصی تان است (مراجعه به مطلب بالا). اگر وب سایت شخصی ندارید، میتوانید از پلتفرمهای آموزش تدریس آنلاین برنامه نویسی استفاده کنید. در این سایتها شما یک ویدئو از مهات های خود را برای آنها ارسال میکنید و در صورت تایید میتوانید ساخت ویدئوهای آموزشی اختصاصی خود را شروع کنید.
بیشتر یا اکثر این سایتها به مخاطبان ارگانیک زیادی خدمات ارائه میدهند. اگر در تولید فیلمهای آموزشی خود ثابت قدم باشید و استمرار داشته باشید، میتوانید مخاطبان هدف خود را جذب و شروع به کسب درآمد از برنامه نویسی کنید.
یکی از موثرترین و سادهترین راه کسب درآمد از طریق تولید فیلمهای آموزشی، استفاده از یوتیوب است؛ چرا که یوتیوب، پرطرفدارترین رسانه اشتراک ویدیو به حساب میآید. با تولید آموزشها و ترفندهای کدنویسی و اشتراک آنها میتوانید به کسب درآمد از طریق یوتیوب بپردازید.
برای ضبط فیلم آموزشی تنها چیزی که احتیاج دارید یک میکروفون با کیفیت برای ضبط بهتر صدا، و یک نرم افزار ضبط کننده فیلم از صفحه نمایش دسکتاپ است. برای تولید و ضبط ویدئو آموزشی نیازی نیست یک فرد حرفهای باشید. هر کس میتواند تنها با کمی تمرین یک ویدیو آموزشی با کیفیت را ضبط کند. برای این کار گامهای زیر را دنبال کنید:
- انتخاب موضوع: یک موضوع مفید و کارآمد را انتخاب کنید. در حقیقت برای جذب بهتر مشتری باید موضوع مورد علاقه مخاطب را انتخاب کنید.
- چیدمان نقشه و برنامه ریزی: احتمالا نمیخواهید یک موضوع پیچیده را در یک ویدیو آموزشی قرار دهید. برنامهریزی داشته باشید و زمان ضبط هر یک را مشخص کنید.
- طرح کلی: زمانی که به ویدیو خود فکر میکنید باید تصویر واضحی از آنچه که میخواهید انجام دهید در ذهن شما ظاهر شود مانند: چیدمان صفحه، متن اموزش، جلوه های بصری و..
- ضبط فیلم آموزشی: هنگامی که تمام کارهای آماده سازی را انجام دادید، میتوانید ضبط را شروع کنید.
- مرور و تکرار: زمانی که ضبط اولیه را به اتمام رساندید بهتر است برای جلوگیری از وجود اشتباه یا وجود نقص در محصول نهایی، فیلم را مجدد بازبینی کنید و یا در صورت نیاز دوباره فیلم را ضبط کنید.
- فیم آموزشی خود را منتشر کنید: اگر تمام مراحل بالا را با موفقیت طی کرده اید، می توانید فیلم خود را منتشر کنید و در دسترس بینندگان قرار دهید و کسب درآمد از برنامه نویسی را شروع کنید.
شرکت در مسابقات برنامه نویسی
در حالی که شرکت در مسابقات کد نویسی کمی تجربه نیاز دارد اما اگر تازه کار هم باشید، میتوانید شانس خود را برای شرکت در مسابقات امتحان کنید. سایتهای بسیاری در سرتاسر دنیا یک چالش برنامه نویسی یا یک مسئله کد نویسی خاص تعریف میکنند و شرکتکنندگان در مدت زمان تعیین شده و سریعتر از دیگران باید بتوانند مسئله را حل کنند.
اکثر سایتها جوایز قایل توجهی برای نفرات برتر در نظر میگیرند و علاوه بر برنده شدن و دریافت پول نقد، این یک فرصت عالی برای دیده شدن و استخدام در شرکتهای بزرگ بشمار میآید. به عنوان مثال سایت CodeChef یک سایت مسابقه کد نویسی است که مسابقاتی مانند: Cook-Off و Lunchtime را برگزار میکند و اگر در بین ۱۰ تیم برتر جهان قرار بگیرید، میتوانید ۱۰۰ دلار برنده شوید.
HackerEarth یکی دیگر از برگزار کننده چالش های برنامه نویسی است که طیف وسیعی از جوایز نقدی را برای برنده شدن در چالش های مختلف برنامه نویسی را ارائه میدهد.
همانطور که قبلا اشاره کردیم، برنامه نویسی یک مهارت ارزشمند است و اگر در یادگیری آن مصمم هستید، فرصتهای بی حد و حصری در کمین شماست. برای به دست آوردن درآمد قابل قبول از برنامه نویسی حتما رزومه قوی بسازید و آن را در معرض دید قرار دهید، به صورت مدام در حال یادگیری باشید و زمان بیشتری را صرف توسعه مهارتهای خود کنید، از گرفتن پروژههای کد نویسی نترسید و با ساخت پروژههای کوچک شروع کنید.
در این مقاله ما برخی از راه های کسب درآمد از برنامه نویسی را برای شما ارائه دادیم. فرصت های بیشمار دیگری هم هستند که میتوانید آنها را هم امتحان کنید اما همه چیز به خودتان، تلاشی که دارید و مدت زمانی که در این راه صرف میکنید، بستگی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.