سلام دنیا (مبانی برنامه نویسی)
تو این مقاله سعی داریم با هم اولین برنامه ی کامپیوتری قابل اجرامون رو بنویسیم تا بتونیم از این به بعد الگوریتم هایی که می نویسیم رو اجرا کنیم تا نتیجه شون رو ببینیم. اولین برنامه ای که می نویسیم برنامه ی “سلام دنیا” یا همون “Hello World” هست که طبق تعریف ویکی پدیا این برنامه برای آشنایی با زبان برنامه نویسی نوشته میشه و معمولا اولین و ساده ترین برنامه ای هست که شخص به یک زبان خاص می نویسه.
همونطور که می دونید ما تو این سری مقاله ها قراره برنامه هامون رو به زبان ++C بنویسیم،(هدف ما آموزش الگوریتم نویسیه، نه آموزش این زبان) و این برنامه ها رو تو محیط برنامه نویسی ++DEV C می نویسیم و اجرا می کنیم. برای دانلود این نرم افزار می تونید تو این صفحه ی جستجو دنبال یه لینک مناسب بگردید یا مستقیما از طریق این لینک برنامه رو دانلود کنین. نصب این برنامه هم کار ساده ایه (در حد چنتا next) که خودتون به راحتی می تونید انجام بدید.
بعد از نصب محیط برنامه نویسی اون رو باز کنید و از منوی فایل گزینه ی new و بعد از اون source file رو انتخاب کنین تا یه فایل جدید برای برنامه نویسی براتون باز بشه. دقیقا مثل تصویر زیر:
برای این که برنامه های ما برای کامپیوتر قابل فهم و قابل اجرا باشن، تو زبان ++C یک سری دستورات پایه ای وجود داره که حتما باید اون هارو بنویسیم. اما این که این دستورات چیکار می کنن و چرا باید نوشته بشن از سطح این مقاله فراتره و فعلا اون هارو به عنوان دستورات پیش فرض قبول کنین و توی تمام برنامه هاتون بنویسین تا تو مقاله های بعدی به طور کامل در مورد اون ها توضیح داده بشه و مفهوم این دستورات براتون ساده بشه.
دستورات پایه ای که ما تو تمام برنامه هامون حتما باید بنویسیم اینا هستن:
و ما باید تمام متن برنامه مون رو بین آکلاد باز و آکلاد بسته و قبل از دستور return 0 بنویسیم. برنامه ای که قراره امروز بنویسم باید یک متن یک جمله ای برامون چاپ کنه که این متن همون “Hello World” هست. تو زبان ++C ما برای چاپ از دستور cout به جای output (که تو شبه کد نویسی داشتیم) استفاده می کنیم. و این دستور رو طبق تصویر زیر می نویسیم:
یعنی بعد از نوشتن دستور cout علامت >> قرار میدیم و بعد از اون جمله مون رو داخل ” ” (جفت کوتیشن) می نویسیم. تنها نکته ی باقی مونده اینه که انتهای هر دستور در ++C باید یک علامت ; قرار بگیره. حالا اگه با کلیک کردن روی دکمه ی برنامه رو اجرا کنیم این صفحه رو میبینیم:
منتظر مقاله های بعدی مبانی برنامه نویسی و الگوریتم ها باشید.
قهرمان دنیای خودت باش!
لینک پست بعدی مبانی برنامه نویسی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.