ساختار شرطی ساده (مبانی برنامه نویسی)
سلام خدمت همه ی دوستان و علاقمندان zero to hero
همونطور که از عنوان مقاله پیداست تو این مقاله سعی داریم ساختار شرطی ساده رو به شما معرفی کنیم. برای معرفی این ساختار، ساده ترین مثال برنامه نویسی می تونه مثال زوجیت اعداد باشه، یعنی الگوریتمی که یک عدد از کاربر دریافت کنه و مشخص کنه که این عدد زوجه یا فرده. اما باز هم مثل پست های اول سری مبانی برنامه نویسی از مثال میز چوبی و نجار برای ساده سازی مفاهیم استفاده می کنیم.
فرض کنید شما می خواید برای خونتون یه میز چوبی سفارش بدین، و طرح (شکل ظاهری) میز مورد نظر رو هم مشخص کردین، اما شما نمی دونین که نجار، می خواد از چه جنس چوبی برای میز شما استفاده کنه، و برای شما مهمه که میز شما چه رنگی باشه و باید طبق رنگ چوبتون از طرح شماره ۱ یا دو استفاه کنین. بنابراین خیلی ساده می تونید به نجار بگین اگر چوب مورد استفاده نراد بود، آنگاه از طرح ۱ استفاده کن، و اگر چوب مورد استفاده بلوط بود، آنگاه از طرح ۲ استفاده کن.
ساختار شرطی در برنامه نویسی هم دقیقا به همین صورته، ساختار شرطی یعنی مجموع یک اگر و یک آنگاه که زمانی که شرط بعد از اگر برقرار بود دستور بعد از آنگاه اجرا میشه. حالا اگر برگردیم به مثال برنامه نویسیمون می تونیم ببینیم که باید با ساختار شرطی زوج یا فرد بودن عدد مورد نظر رو چک کنیم. اما خود کامپیوتر به خودی خود ابزاری برای چک کردن زوج یا فرد بودن عدد نداره، یعنی نمی تونیم مستقیما از کامپیوتر بپرسیم عدد داخل یه متغیر زوجه یا فرده. اما اینجا می تونیم از عملگر باقیمونده برای این منظور استفاده کنیم. به این صورت که اگر باقیمونده ی عدد به دو ۱ بود اون عدد فرد و اگر ۰ بود اون عدد زوجه. بنابراین برنامه ی مساله رو می تونیم به این صورت بنویسیم:
#include <iostream> using namespace std; int main(){ int x; int y; cout << "adade morede nazar ra vared konid: " ; cin >> x; y = x % 2; if(y == 1) cout << "Adad fard ast!" << endl; if(y == 0) cout << "Adad zoj ast!" << endl; return 0; }
نکاتی که باید بهش توجه کنیم اینه که در زبان ++C شرط رو داخل پرانتز بعد از دستور if می نویسیم و دستور بعد از آنگاه رو بعد از پرانتز، و از هیچ کلمه ای به عنوان آنگاه استفاده نمی کنیم. دقت کنید که شرط و دستور بعد از شرط با هم یک دستور به حساب میان و بعد از پرانتز if نباید ; قرار بگیره. هم چنین برای چک کردن برابری دو متغیر یا یک متغیر و یک عدد (یا هر برابری دیگه ای) باید از عملگر “==” به جای “=” استفاده کنیم. حالا اگه برنامه بالا رو به ازای ورودی های ۲۳۴ و ۵۴۷ اجرا کنیم خروجی های زیر رو خواهیم داشت:
منتظر مقاله های بعدی مبانی برنامه نویسی و الگوریتم ها باشید.
قهرمان دنیای خودت باش!
لینک پست بعدی مبانی برنامه نویسی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.