۵ دلیل برای استفاده از react-native
یکی از اتفاقات خوبی که در این چند سال رخ داده است، زیاد شدن رقابت بر سر ارائهی راهحلی برای از بین بردن فاصلهی بین platformهای مختلف است. در این بین frameworkی به نام react-native قرار دارد که پتانسیل بالایی برای حل این مشکل دارد.
اگر شما هم به فکر راه حلی برای رفع مشکل توسعهی اپلیکیشن خود هستید یا اینکه با react-native آشنا هستید ولی برای استفاده از آن دلیل کافی ندارید، پیشنهاد میکنم در این مقاله همراه ما باشید تا ۵ دلیل خاص برای استفاده از این framework جذاب را بررسی کنیم.
۱. هم برای android، هم برای ios [،هم ..]
اولین دلیل، پوشش هر دو platform محبوب دنیای موبایل توسط react-native است. با استفاده از react-native تنها نیاز به یک تیم توسعه برای اپلیکیشنهای android و ios داریم که علاوه بر صرفهجویی در وقت و هزینه، باعث یکپارچگی بیشتر تجربه کاربری بر روی هرکدام از platformها میشود.
همچنین به خاطر اینکه facebook این framework را به صورت open-source ارائه داده، استفاده از آن برای توسعهی اپلیکیشن برای دیگر platformها نیز امکانپذیر شده است. برای مثال با یک جستجوی ساده روشهایی را پیدا میکنید تا با استفاده از react-native برای ویندوز هم اپلیکیشن بسازید.
2. استفاده از componentهایی با قابلیت استفادهی مجدد باعث میشود برنامه به صورت native اجرا شود
یکی از ویژگیهای خوب react-native استفاده از componentهای native هر platform برای اجرای کدها است. با استفاده از این componentها، بخشهای محتلف برنامه مستقیما به native تبدیل میشوند که باعث کارایی بالای برنامه شده و حس اجرا شدن به صورت native را برای کاربر دارد.
این ویژگی برگ برندهی اصلی react-native در مقابل frameworkهایی است که اپلیکیشن را به صورت hybridی ایجاد کرده و از webView برای نمایش آن استفاده میکنند.
3. استفاده از برنامههایی که قبلا توسعه داده شدهاند در کنار react-native
قابلیت بعدی که امتیاز بزرگی برای شرکتها محسوب میشود این است که میتوانند برنامههایی که قبلا توسعه دادهاند را در کنار react-native قرار دهند و کار ادامهی توسعه را با react-native پیش ببرند.
حتی اگر برنامهی قبلی توسط frameworkهایی مثل cordova و ionic توسعه داده شده باشد میتواند با استفاده از plugin در react-native مورد استفاده قرار بگیرد.
4. راحتی یادگیری و خوانایی بالا
اگر نگاهی به کدهای react-native بیندازید بدون شک متوجه ساختارمندی عالی این framework در مقایسه با نمونههای دیگر میشوید. این ویژگی هم یادگیری راحتتری را در پی دارد و هم باعث میشود هزینهی نگهداری کد کاهش پیدا کند.
مثال زیر قطعه کدی از Ionic است:
function FriendCtrl($scope) { $scope.friends = [ { first_name: 'John', last_name: 'Doe', is_online: true, }, { first_name: 'Jane', last_name: 'Doe', is_online: true, }, { first_name: 'Foo', last_name: 'Bar', is_online: false, } ]; }
و
<div ng-controller="FriendCtrl"> <ul> <li ng-repeat="friend in friends | filter:{is_online:true}"> {{friend.last_name}}, {{friend.first_name}} </li> </ul> </div>
که در صورت آشنا نبودن با دستور زبان آن ابهامات زیادی را ایجاد میکند. در مقابل، کد زیر که همین کار را با استفاده از react-native انجام میدهد ببینید:
class DemoComponent extends Component { render() { const friends = [ { first_name: 'John', last_name: 'Doe', is_online: true, }, { first_name: 'Jane', last_name: 'Doe', is_online: true, }, { first_name: 'Foo', last_name: 'Bar', is_online: false, } ]; return ( <View> {friends .filter(f => f.is_online) .map(f => <View>{f.last_name}, {f.first_name}</View>)} </View> ); } }
در react-native فقط نیاز به یادگیری چند بخش خاص دارید و بقیه کارها فقط با استفاده از دانش جاوااسکریپت به راحتی قابل انجام هستند.
5. توانایی استفاده از console مرورگر
اگر تا کنون با جاوااسکریپت کد نوشته باشید به احتمال خیلی خیلی زیاد از console استفاده کردهاید و در کاربردی بودن این ابزار با من هم عقیده هستید. خبر خوب این است که در react-native میتوانید خیلی راحت با console ارتباط برقرار کنید و همچنین خطاهای برنامه را نیز در آن ببینید.
اینها تنها بخشهایی از ویژگیهای خوب react-native بودند. با یک جستجوی ساده در اینترنت با لیست بلندبالایی از مقالات که هر کدام به نحوی به تحسین این framework موفق پرداختهاند روبهرو میشوید. و در آخر نباید فراموش کنیم که کمپانی موفقی مثل facebook پشت این framework ایستاده و همین آیندهی آن را تضمین میکند. پس همین حالا دست به کار شوید. برای شروع میتوانید از این مقاله استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.