آشنایی با افزونهی Simulation در نرم افزار Solidworks
تحلیل و بررسی رفتار یک سیستم یا سازه تحت شرایط کاری همواره از دغدغه های علوم مهندسی در زمینه های مختلف می باشد. از این رو نرم افزار های تحلیلی یا CAE نقش بسزایی در علوم مهندسی دارند،زیرا پس از طراحی هر سیستم ابتدا با توجه به زمینه ی کاری مورد نظر، آن را در یک نرم افزار تحلیلی می آزمایند تا رفتار سیستم بررسی شود. از مزایای این شبیه سازی ها و تحلیل ها می توان تشخیص امکان سنجی برای پروژه،کاهش آزمون و خطا در واقعیت،صرفه جویی در منابع مالی و زمان و… را برشمرد.با این وجود شناخت این دسته از نرم افزار ها برای هر مهندسی امری ضروری است.
از کجا شروع کنیم؟
کار با نرم افزار های تحلیلی به مراتب از نرم افزار های مدلسازی سخت تر می باشد.بدین جهت که کاربر باید یک پدیده را بطور کامل در آن شبیه سازی کند و عدم اطلاع از دستورات و قابلیت های نرم افزار موجب سردرگمی و اشتباهات بسیاری میشود که پس از انجام محاسبات و گذشت زمان نمایان خواهد شد. اما در نرم افزار های مدلسازی کاربر با مدلی سه بعدی سروکار دارد که هرگونه اشتباه یا خطایی بلافاصله قابل مشاهده و تصحیح است. از این رو نرم افزار هایی که دارای قالب گرافیکی مناسب و کاربر پسند میباشند بهترین راه برای شروع کار می باشد.پلاگین Simulation در سالیدورکز از روان ترین نرم افزار ها جهت شروع کار میباشد و کاربر به راحتی با مراحل حل یک مسئله آشنا خواهد شد.
Solidworks Simulation
گرچه سالیدورکز یک مدلساز است اما طی سال های گذشته ابزار هایی جهت تحلیل به صورت افزونه یا Plugin به این نرم افزار اضافه شده است که همچون سایر بخش ها از نمای گرافیکی مناسب و روان برخوردار است.تلفیق نرم افزار های Cosmos و Solidworks این قابلیت را بوجود آورده که تمامی مراحل مهندسی در خود سالیدورکز انجام شود. گرچه این ابزار به قدرتمندی تحلیلگر های Ansys نمی باشد ولی از دقت خوبی برخوردار است و برای شروع بسیار مفید است.
توانایی حل مسائل مختلفی همچون Buckling،Static،Thermal،Frequency Drop Test،Nonlinear،Linear Dynamic در بخش Simulation قرار داده شده است که دربرگیرنده عمده مسائل موجود در طبیعت می باشد.
در تمام شیوه های حل که پیشتر نام برده شد چند بخش مشترک می باشند.در واقع این موارد همان مراحل اصلی حل یک مسئله می باشد.این موارد اعم اند از:
۱) تعیین هندسه و جنس ماده
۲) تکیه گاه ها
۳) بارگزاری و نیرو های خارجی
۴) مش بندی
۵) نمایش نتیجه حل
در قسمت Simulation نیز با عنوان هایی همچون Connections،Fixtures،External Loads،mesh و Resault Options سروکار خواهیم داشت.
در بخش Connections اتصال دو بدنه یا شرایطی همچون اتصال پین،فنر،تسمه و بیرینگ ها را میتوان تعیین کرد.همانطور که از نام Fixtures پیداست شرایط تگیه گاهی از این قسمت تعیین می شود و بارگذاری اعم از تک نیرو،بارگذاری،نیرو های ناشی از سیال و حرارت و… نیز از قسمت External Loads قابل دسترسی می باشد.یکی از مهمترین قسمت های حل مشبندی می باشد،مش بطور مستقیم در دقت حل تاثیر گذار است و باید به درستی تعیین شود.هرگونه اشتباه در نوع مشبندی باعث افزایش مدت زمان حل و همچنین افزایش میزان خطا خواهد شد.ابزار های متنوع و مفیدی جهت مشبندی در گزینه Mesh قرار داده شده است که به حل هرچه بهتر مسئله کمک مینماید.
در ادامه با ما با حل مسائل مختلف در Solidworks Simulation همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.