آشنایی با Solidworks Flowsimulation
در این مقاله قصد داریم تا افزونه ی Flow Simulation در نرم افزار Solidworks را معرفی نماییم. در ادامه ی همکاری شرکت Cosmos با سالیدورکز افزونه ای دیگر جهت حل مسائل انتقال حرارت و سیالات ساخته شد. نحوه عملکرد این بخش از نرم افزار بسیار شبیه به سایر افزونه ها همچون Simulation است. Solidworks Flow Simutlaton را نیز باید از دسته نرم افزار های CAE دانست که با محیطی کاربر پسند و ابزاری قدرتمند به راحتی می تواند مسائل مختلف سیالاتی را حل کند.
در این بخش از نرم افزار به راحتی می توان مسائلی همچون انتقال حرارت دوبعدی و سه بعدی،جریان سیال،رطوبت،اختلاط و… را مورد تحلیل و بررسی قرار داد.نکته قابل تامل درباره ی این نرم افزار راحتی در طرح مسله می باشد،لذا به افرادی که قصد شروع کار با نرم افزار های تحلیلی در زمینه های حل سیالاتی یا CFD را دارند،پیشنهاد میشود تا از این بخش بهره جویند. شروع کار با Flow Simulation در سالیدورکز از مزایای مختلفی برخوردار است.نرم افزار های Ansys Fluent،Ansys CFX از جمله نرم افزار های مفید و کاربردی در زمینه ی CFD میباشند و معادلات را با دقت بالایی حل میکنند اما خود نرم افزار (Ansys) مدلساز نیست و حتما نیاز به فراخوانی فایل سه بعدی از نرم افزاری دیگر دارد، از این رو ممکن است در هنگام فراخوانی یک فایل با هندسه ای پیچیده و خاص مشکلاتی در تبیین ساختار مدل پیش آید (در مقالات آینده بدان اشاره خواهیم کرد).لذا پیشنهاد میشود که از سالیدورکز که یک نرم افزار مدلساز است استفاده شود تا در همان محیط به حل مسئله ی مربوط به آن هندسه پرداخته شود و از مشکلات احتمالی نظیر آنچه گفته شد جلوگیری کرد.
ابزارهای مهم در این بخش که کاربر با آن ها بیشتر رو به رو می شود و باید نحوه کار با آن را به درستی بداند عبارت اند از :
General Setting
اولین قدم برای ورود به Flow Simulation تنظیم این بخش می باشد.در این قسمت باید تعیین شود که جریان و نوع حل از نوع داخلی یا خارجی میباشد.همچنین خواص ترمودینامیکی برای حالت های خاص نیز در این قسمت تعیین میشود.برای مثال در حل جریان عبوری حول استوانه،دما و فشار محیط طبق فرض مسئله تعیین میشود و از معادله حالت سایر مقادیر بدست می آید.
Computational Domain
فضای محاسبه،مهمترین قسمت هر حل میباشد و تمام معادلات حاکم در آن حل میشود.بطور کلی فضای محاسبه به صورت مکعب مستطیل،سیلندر و… تعیین میشود اما در سالیدورکز بصورت متعارف فضایی مکعبی فرض خواهدشد که ابعاد آن توسط کاربر مشخص میشود.
Boundary Conditions
شرایط مرزی تعیین میکند که چه شروطی بر روی مرز ها برقرار باشد. تعیین شرایطی همچون شار حرارتی،دمای یک سطح یا یک نقطه،سرعت و زبری سطح مربوط به دیواره ها و… مربوط به این بخش می باشد. عدم تعیین درست شرایط مرزی به پاسخی اشتباه منجر خواهد شد.
Goals
در حالت کلی نرم افزار مقادیر بعضی از پارمتر های اساسی را خود تعیین میکند.اهداف بطور کلی به ۵ دسته،اهداف گلوبال،اهداف نقطه ای،اهداف سطحی،اهداف حجمی و معادلات تقسیم میشود. در صورتی که کاربر نیاز به تعیین مقدار پارامتر خاصی داشته باشد در فضای Goals این ابزار قرار داده شده است و به راحتی برا اساس پارامترهای پیش فرض نرم افزار می تواند هر مقداری را بررسی نماید. بطور مثال اگر کاربر بخواهد به بررسی عدد رینولدز بپردازد کافیست که در بخش Goal رابطه ی عدد رینولدز را بر اساس سرعت(که خود از پیش فرض های مسئله است) تعیین نماید.
در ادامه با شبیه سازی پدیده های فیزیکی در Solidworks Flow Simulation با ما همراه باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
وارد کردن معادلات در فلوئنت بدون استفاده از UDF
معرفی نرم افزار ماشین کاری PowerMill
5 نکته در مورد ایجاد یک شبکه با کیفیت بالا
شرط ها در MATLAB – بخش سوم (عبارت های شرط خاص دستور if)
شرط ها در MATLAB – بخش دوم (دستور switch)
جریان حول استوانه – بخش سوم
6 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام
خسته نباشید
من سالیدورک رو که نصب میکنم سیمولیشن فعال نمیشه در حالی که سریار را هم درست وارد میکنم ، میشه لطفا راهنماییم کنید؟
با سلام.
اگر از نصب درست این بخش اطمینان دارید برای فعالسازی اون باید به قسمت Add-ins مراجعه کرده و بخش مد نظر را فعال کنید.
اموزش کامل CFD سالیدورک رو ندارین که:'(
این مقاله آشنایی با کلیات این بخش از نرم افزار سالیدورکز هست. ویدیوهای مرتبط با این موضوع را مشاهده کنید.
سلام
بابت مقاله ممنون
میخواستم بدونم تو کتیا هم میشه انجام داد این کار رو؟چجور؟
خواهش میکنم.بله در نرم افزار کتیا هم این امکانات قابل دسترس اند اما با کمی تفاوت. در نرم افزار کتیا شما می توانید از افزونه FLOEFD استفاده نمایید.اکثر تحلیل های بررسی شده در کتیا شامل آنالیز حرارتی و ساختاری (Structural) میباشد ولی اگر تمایل به کار با نرم افزار کتیا دارید افزونه نرم افزار (Fluent) برای کتیا را پیشنهاد میکنم.