توزیعهای مختلف لینوکس بر روی ویندوز ۱۰
اگر پیشتر در ویندوز از سرویس bash on windows استفاده کردهاید حتما میدانید که ویندوز یک ترمینال گنو/لینوکسی با توزیع اوبونتو را همراه با امکانات قابل قبولی در اختیار کاربران قرار داده است. اما در بروزرسانی اخیر مایکروسافت با عنوان Windows 10’s Fall Creators Update دیگر خبری از Bash On Windows نیست. مایکروسافت در این بروزرسانی نه تنها اوبونتو، بلکه openSUSE و SUSE Linux Enterprise Server را نیز در دسترس کاربران خود قرار داده است. مایکروسافت نام این نرمافزارها را بر اساس توزیع مورد نظر خود “Ubuntu on Windows Subsystem for Linux”، “OpenSUSE on Windows Subsystem for Linux” و.. نامیدهاست.
نحوه نصب در ویندوز
اگر هنوز در حال استفاده از Bash on Windows هستید بهتر است که آن را حذف و از توزیعهای جدید که در آپدیت موجود است استفاده کنید. چرا که نرمافزار Bash on Windows از این پس پشتیبانی نمی شود و بروزرسانی برای آن ارائه نخواهد شد. برای نصب توزیعها ابتدا به Control Panel بروید و در منوی Windows Features تیک Windows Subsystem for Linux را بزنید. پس از Reboot کردن سیستم کافیست عبارت Linux را در store ویندوز جستوجو کنید و سپس بر روی get the apps در نتایج جستوجو کلیک کنید.
اکنون شما لیستی از توزیعهای لینوکس تحت پشتیبانی مایکروسافت را خواهید دید. بر روی هرکدام که می خواهید کلیک کنید و آن را نصب کنید.
از کدام توزیع استفاده کنیم؟
اگر تا به حال از هیچ توزیع لینوکسی استفاده نکردید و می خواهید برای یادگیری یک توزیع را در ویندوز خود داشته باشید، با این که از هر توزیعی می توانید استفاده کنید ولی اوبونتو می تواند برای شما بهترین انتخاب باشد، چرا که توزیع عمومیتری است و پشتیبانی بهتری نسبت به دیگر توزیعها دارد. اما اگر یک توسعهدهنده و یا یک کاربر لینوکس هستید می توانید با توجه به نیازها و سلیقه خود توزیع موردنظرتان را نصب کنید و به سادگی در Start مانند یک نرمافزار، توزیع خود را اجرا کنید.
و در آخر..
این توزیع ها هرچه باشند باز هم به وسیله ویندوز و به عنوان یک برنامه در داخل ویندوز اجرا می شوند که ممکن است تجربه واقعی لینوکس را به کاربر منتقل نکنند، بنابراین اگر می خواهید یک کاربر لینوکس بشوید، دنیای جذاب لینوکس را تجربه کنید و یک سیستم عامل متنباز و رایگان را با قابلیتهای شخصی سازی زیاد در کامپیوتر خود داشته باشید. بعد از امتحان کردن این توزیعها بهتر است یک توزیع گنو/لینوکس را به صورت جداگانه نصب کنید و از آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.