مدیر پنجره یا محیط دسکتاپ
قهرمانان لینوکسی سلام!
اگر مدت قابل قبولی است که از لینوکس استفاده میکنید قطعا اسم Window Manager (مدیرپنجره) و Desktop Environment (محیط دسکتاپ) را شنیده اید. در ابتدای استفاده از این سیستم عامل محبوب احتمالا با محیطهایی همچون unity (بخوانید یونیتی) و یا gnome (بخوانید گنوم) شروع کردهاید. سپس با محیطهایی همچون KDE و XFCE آشنا شده و پس از مدتی با مفهوم جدیدی به اسم window manager یا همان مدیر پنجره آشنا شدید. محیطی با حالات گرافیکی کم تر اما با shortcut (میانبر) های بیشتر و به اصلاح محیطی گیک پسند تر که تفاوت زیادی با یک Desktop Environment ( به اختصار DE ) دارد. ممکن است برایتان سوال باشد که با وجود یک DE کامل چه نیازی به مدیرپنجره میباشد و یا مدیرپنجره برای چه کسانی مناسبتر است؟ پیش از آن بگذارید به تعریف این دو مفهوم بپردازیم.
مدیر پنجره
به مفهوم مدیرپنجره میپردازیم، همانطور که از اسم آن پیداست یک مدیرپنجره قسمتی از محیط گرافیکی میباشد که وظیفه نمایش و مدیریت پنجره را به عهده دارد. مدیر پنجره وظیفه باز و بسته کردن پنجره، محل قرار گیری آن و تغییر اندازه، ماکسیمایز و مینیمایز کردن پنجره را به عهده دارد. به عبارت دیگر مدیرپنجره ساختار و قالب قرار گیری برنامههای مختلف را تعیین کرده و امکان تغییر آن را به کاربر میدهد.
بدیهی است که مدیرپنجره ابزار های اولیهای مانند لیست برنامه ها و عکس پیشزمینه را در اختیار کاربر قرار میدهد. اما تفاوت آن با یک محیط دسکتاپ چیست؟ چه چیزی سبب تمایز این دو از یکدیگر میشود؟
محیط دسکتاپ
محیط دسکتاپ در واقع یک محیط گرافیکی با تمامی امکانات است که رابط گرافیکی غنی را در اختیار کاربر قرار داده و به کاربر اجازه مدیریت برنامهها را میدهد. به عبارت دیگر محیط دسکتاپ تشکیل شده از مجموعهای برنامه (و عموما به همراه یک مدیر پنجره) است که محیطی کاربر پسند و معمول را ارائه میدهد. برای مثال، محیط گرافیکی unity از برنامههایی همچون Xorg، nautilus، unity panel، lens، scopes، the Metacity window manager و … تشکیل شده است. که metacity یک مدیر پنجره برای یونیتی میباشد.
مدیر پنجره یا محیط دسکتاپ؟
این یک سوال چالش برانگیز است که نسبت به سلیقه یا خواستههای خود میتوانید از یکی از آنها استفاده کنید. ولی پیش از آن به سوال های زیر فکر کنید:
- آیا یک رابط کاربری بسیار سبک میخواهید؟
- آیا به یک رابط کاربری با قابلیت شخصی سازی بالا نیازمند هستید؟
- آیا علاقهمند به ایجاد تغییرات در Configuration فایل ها و برنامه ها هستید تا آن را به مدل دلخواه خود در بیاورید؟
- آیا برایتان تحمل یک محیط بسته با یک طرح ثابت سخت است؟
اگر جواب شما به سوالات بالا بله میباشد بدون شک شما به یک مدیر پنجره نیازمند هستید و اگر تا الان از آن استفاده نکردید، پیشنهاد میکنیم استفاده از یک مدیر پنجره را هرچه سریعتر در برنامه کار خود قرار دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.