چرا لینوکس نصب کنیم؟
ممکن است در حال حاضر که مشغول خواندن این مقاله هستید، یک کاربر لینوکس باشید؛ و یا این که ممکن است قصد داشته باشید به تازگی وارد دنیای لینوکس شوید (و یا اینکه اصلا به لینوکس علاقهای ندارید 😉 ). شما هر سیستم عاملی را که نصب میکنید، مطمئنا دلیلی برای کار و استفاده از آن دارید. در این بخش میخواهیم بطور خلاصه دلایلی را بیان کنیم که باعث میشود یک کاربر به دنیای لینوکس مهاجرت کرده و از این سیستم عامل استفاده کند. در ادامه تعدادی از این دلایل را بررسی میکنیم.
free است
در دنیای لینوکس، لغت free دارای دو معنی است: ۱) آزاد، ۲) رایگان
شما آزادید از سیستم عامل لینوکس به منظور رفع نیازهای مختلف خود استفاده کرده و در محیطهای مختلف آن را بکار گیرید (چه استفادهی شخصی و چه استفادهی تجاری). همچنین اکثر توزیعهای لینوکس رایگان هستند و شما میتوانید بدون پرداخت کوچکترین هزینهای، توزیع محبوب خود را دانلود کرده و نصب نمایید. اما گاها در برخی از شرکتها و سازمانها، استفاده از توزیعهای تجاری (مانند Redhat) به دلیل پشتیبانی که کمپانی مربوطه از آن توزیع میکند (با عقد یک قرارداد) ترجیح داده میشود.
سازگاری با سخت افزارهای قدیمی
اگر شما یک کامپیوتر قدیمی با سخت افزارهای ضعیف دارید، به راحتی میتوانید بدون هیچ مشکلی سیستم عامل لینوکس را بر روی آن نصب کنید. بسیاری از توزیعهای لینوکس وجود دارند که بسیار سبک بوده و شما به راحتی میتوانید آن را بر روی کامپیوتر خود نصب نمایید. از جملهی این توزیعها میتوان به Linux Lite، Lubuntu و Tiny Core اشاره نمود.
بهترین ابزار برای درک چگونگی کارکرد کامپیوتر
تمام کاربران لینوکس (حتی تازه کارها) به راحتی میتوانند با سخت افزار کامپیوتر خود ارتباط برقرار کرده و به راحتی اطلاعات مربوط به تمام بخشهای سیستم خود را بدست آورند. (برای یادگیری چگونگی بدست آوردن اطلاعات سخت افزارهای مختلف بر روی سیستم خود میتوانید به این مقاله مراجعه کنید). همچنین با کمک ابزارها و دستوراتی مانند dmesg (که لیست پیغامهای هستهی سیستم عامل را نشان میدهد)، شما میتوانید دریابید در هنگام روشن شدن سیستم تا لحظهی آماده بکار شدن آن، چه اتفاقاتی درون آن میافتد.
بهترین ابزار برای شروع یادگیری برنامه نویسی
زمانی که شما لینوکس را نصب میکنید، بسیاری از ابزارهای ضروری برنامه نویسی نیز بر روی آن نصب میشوند. به عنوان مثال زبان برنامه نویسی پایتون به صورت پیش فرض بر روی تمام توزیعهای لینوکس نصب بوده و شما میتوانید به راحتی شروع به برنامه نویسی کنید. زبان پایتون امروزه یکی از پرکاربرد ترین زبانهای برنامه نویسی در زمینهها و حوزههای مختلف مربوط به علوم کامپیوتر بوده و در بسیاری از دانشگاهها نیز تدریس میشود.
وجود تعداد زیادی نرم افزار کاربردی و رایگان
بسیاری از نرم افزارهایی که امروزه بر روی توزیعهای مختلف لینوکس از آنها استفاده میشود، توسط عدهی زیادی از برنامه نویسان بصورت داوطلبانه ایجاد شده است. بسیاری از شرکتها نیز وجود دارند که سرمایه و یا حمایتهایی مالی را نیز برای توسعه دهندگان برخی از نرم افزارها فراهم کردهاند. این کمپانیها میخواهند اطمینان داشته باشند که نرم افزار آنها به درستی و بدون نقص بر روی لینوکس کار میکند؛ از این جهت این شرکتها نقش بزرگی را (چه از نظر مالی و چه از نظر نیروی انسانی) در دنیای لینوکس ایفا میکنند.
به طور خلاصه میتوان گفت برای یادگیری هرچه بهتر کامپیوتر و یا یادگیری یک زبان برنامه نویسی، استفاده از لینوکس پیشنهاد میشود و میتواند گامی بزرگ در مسیر یادگیری شما باشد (بدون اینکه نگران محدودیتهای سخت افزارهای خود باشید). اما برای ورود به دنیای لینوکس باید در ابتدا یک توزیع لینوکس را بسته به نیاز خود انتخاب کنید تا آن توزیع پاسخ گوی نیازهای شما باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با مفهوم Load Balancing
۱۰ دستور مهم و کاربردی در لینوکس
توزیعهای مختلف لینوکس بر روی ویندوز ۱۰
نحوهی اجرای دستورات لینوکس در برنامههای پایتون
۶ دستور خطرناکی که نباید در لینوکس از آن استفاده کرد
آشنایی با مفاهیم پایهای شبکه در لینوکس
2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام
من برا شروع یادگیری برنامه نویسی زبان پایتون رو انتخاب کردم
به نظر شما حتما باید لینوکس رو به عنوان سیستم عامل انتخاب کنم؟
خقیقتش اصلا آشنایی با محیط لینوکس ندارم!
شما چه توزیعی از لینوکس رو پیشنهاد میدین؟ و راهنمایی برا فهم بهتر لینوکس هم اگه میشه بکنید.
با تشکر
سلام دوست عزیز
شما میتونید برای برنامه نویسی پایتون از هر سیستم عاملی استفاده کنید. اما مطمئنا لینوکس بهترین گزینه هست. چون نصب کتابخونههای مختلف و کد نویسی در لینوکس نسبت به ویندوز بسیار ساده تر هست.
برای شروع پیشنهاد میشه از توزیعی مثل اوبونتو استفاده کنید. ما آموزشهای لینوکس رو از پایه شروع کردیم و مباحث مختلف رو آموزش میدیم که میتونید مقالههای ما رو دنبال کنید. همچنین شما زمان استفاده از یک سیستم عامل، به مرور زمان کار با اون رو یاد میگیرید؛ پس اصلا جای نگرانی نیست.
شاد و پیروز باشید.