لایه کاربرد (Application Layer) شبکه در مدل OSI
لایه کاربرد (Application Layer) را می توان ملموس ترین لایه در مدل مرجع OSI نام برد. زیرا حتی نا آشنا ترین افراد هم در حوزه شبکه حداقل یک بار با این لایه کار کرده اند. بطور مثال، همهی ما با مرورگر ها کار کرده ایم. لایه اپلیکیشن بالا ترین لایه در مدل OSI می باشد و رابطی است بین کاربر و سیستم برای ارائه سرویس به کاربر. این ارتباط می تواند بصورت Command Line و یا بصورت گرافیکی باشد. این لایه سرویس ها و پروتکل های مورد نیاز ما را تامین می کند و همچنین وظیفه ارتباط با لایه های زیرین خود را نیز دارد.
در این بخش می خواهیم چندین سرویس را که این لایه به ما ارائه می دهد را نام ببریم.
۱- HTTP
این سرویس برای زمانی است که کاربر مرورگر خود را باز کرده و اسم سایت مورد نظر خود را در قسمت URL وارد میکند. در این زمان لایه اپلیکیشن درخواست کاربر را بصورت HTTP ارسال می کند و درواقع درخواست می کند که محتوا یا Content سایت مورد نظر را برای ما به نمایش بگذارد.
۲- File Transfer Protocol)FTP)
این سرویس مخصوص انتقال فایل می باشد. بدین صورت که در محیط های سازمانی برای ذخیره سازی اطلاعات و یا دسترسی به اسناد از این سرویس استفاده می کنند.
۳- Remote Access
این سرویس در واقع به کاربر این امکان را می دهد که از راه دور به سیستم خود متصل شود. از جمله نرم افزار هایی که این سرویس را ارائه می دهند نرم افزار Team Viewer را میتوان نام برد.
۴- SMTP
این سرویس مخصوص درخواست ارسال Email می باشد.
این نکته را باید بدانیم که لایه اپلیکیشن در واقع پروتکل ها را ایجاد می کند. برای رفع نیاز های کاربر و شرکت های مختلف نرم افزار هایی را بر اساس این پروتکل ها ایجاد می کنند که همان سرویس را به کاربر بدهد.
برای شناخت ابتدایی و بهتر مدل مرجع OSI می توانید به این مقاله مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.