آشنایی با برنامه نویسی Back-End
در این مقاله قصد داریم تا با برنامه نویسی Back-End که نگارش فارسی آن٬ “بکند”٬ نیز مورد استفاده قرار میگیرد آشنا شویم و ابهاماتی که برنامه نویسان در ابتدای مسیر خود دارند را برطرف سازیم.
گاهی این سوال برای برنامه نویسان پیش میآید که برنامه نویسی Back-End (بکند) آیا همان طراحان وب هستند؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است کمی راجب طراحان وب صحبت کنیم.
Front-End Developer
توسعه دهندگان Front-End را توسعه دهندگان client-side نیز میگویند. علت این امر این است که آنان بخش هایی را توسعه میدهند که کاربر مصرف کننده با آن در ارتباط خواهد بود. عموما از زبان های HTML, CSS و JavaScript برای توسعه Front-End استفاده میکنند.
به این ترتیب بخشی که کاربران به صورت مستقیم با آن در ارتباط هستند٬ بخش های مرتبط با حوزه Front-End است. اما اطلاعاتی که به کاربر نمایش داده میشود و به طور کلی داده ها٬ توسط برنامه نویسان Back-End تولید و در اختیار کاربر قرار داده میشوند. کاربر مصرف کننده به صورت مستقیم با کار برنامه نویسان Back-End در ارتباط نیست اما محصولی که به کاربر نمایش داده میشود٬ از کار برنامه نویسان Back-End استفاده میکند.
البته باید این نکته را در نظر گرفت که امروزه ابزارهایی وجود دارند تا مقداری توسعه دهندگان Front-End و برنامه نویسان Back-End از یکدیگر مستقل کنند. اما در پروژه های بزرگ معمولا این تفکیک حفظ میشود.
یک نرم افزار Dynamic تحت وب را در نظر بگیرید. برای نمونه میتوان سایت مجموعه صفر تا قهرمان را مثال بزنیم. محتویات این مجموعه به صورت پیوسته در حال اضافه و بروز شدن هستند. بنابراین باید اطلاعات در پایگاه دادهای ذخیره سازی شوند تا محتویات جدید جایگزین مطالب قدیم نشوند. در نظر داشته باشید که قالب مجموعه ثابت است و در صورت تغییر٬ برای تمام محتویات اعمال میشود. اما محتوی مقالات با یکدیگر یکسان نیستند. چنین پروژه هایی را پروژه های dynamic گویند. پروژه های Dynamic به برنامه نویس Back-End نیاز دارند. پروژه های بکند سایت های Dynamic مدیریت داده ها و پردازش ها را برعهده دارد.
Back-End تمام چیز هایی که Front-End تولید میکند را کاربردی میکند. همچنین تعامل میان پایگاه داده و برنامه های نوشته شده با زبان برنامه نویسی Server-Side است که بر روی Web Server ها٬ Server های ابری و یا ترکیب این دو (hybrid server) است.
دستورات Server-Side توسط برنامه نویسان Back-End برای تولید نرم افزار های Back-End استفاده میشوند. ممکن است بسیاری از کاربران حتی از چگونگی و یا زبان استفاده شده در Back-End آگاه نباشند اما حقیقت موضوع این است که کارایی سیستم را این بخش از پروژه برعهده دارد. این زبان ها ارتباط میان کاربر٬ Server و پایگاه داده را برعهده دارند.
زبان هایی مانند PHP, Pyhton, Java و #C برای پیاده سازی برنامه های Back-End استفاده میشوند. برای مثال با استفاده از Java Enterprise میتوانیم پروژه های Back-End را پیاده سازی کنیم. همچنین Framework مشهور Spring در جاوا برای پیاده سازی Back-End پروژه ها مورد استفاده قرار میگیرد.
در این مقاله سعی بر این شد تا با اهمیت و مفهوم برنامه نویسی Back-End آشنا شویم. در حقیقت این مقاله میتواند سرنخی باشد برای برنامه نویسانی که میخواهند وارد دنیای برنامه نویسی شوند٬ تا با دید بهتری آینده شغلی خود را انتخاب کنند.
با ما همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.