سال ۲۰۱۷ با ۵ فریمورک فوقالعادهی جاوااسکریپت
جاوااسکریپت به خاطر برخورداری از محبوبیت بالا روز به روز در حال بهتر شدن است. این قضیه وقتی بیشتر به چشم میآید که نگاهی به کتابخانههای نوشته شده برای آن بیندازیم. تقریبا برای هرکاری یک کتابخانه پیدا میکنیم. موردهایی هم پیدا میشوند که نسبت به بقیه جامعتر هستند و در اکثر پروژهها به کار میروند. همین تازگیها هم به خاطر نسخههای جدید EcmaScript، آپدیتهای جالبی برای کتابخانههای مطرح ارائه شدند. تمام اینها باعث شده تا بیش از پیش نظر کاربران به جاوااسکریپت جلب شود. در این راستا تصمیم گرفتیم تا به معرفی ۵ کتابخانه از جاوااسکریپت بپردازیم که توجهها را در سال ۲۰۱۷ به خود جلب کردهاند.
Angular js
angular js توسط گوگل توسعه یافته است و جزو یکی از فریمورکهای کاربردی سمت کلاینت شناخته میشود که از معماری MVW(model-view-whatever) برای ساختاربندی صفحه استفاده میکند. این فریمورک گزینهی مناسبی برای استارتآپها و همچنین کمپانیهایی با مقیاس متوسط است. سه ویژگیِ توسعهی سریع، تست آسان تمام بخشهای برنامه و ظهور سریع تغییرات backend در برنامه(two-way data binding) از جمله مزایای این فریمورک به شمار میآیند.
نسخههای جدیدتر angular ویژگیهای کاربردی زیادی را به همراه آوردهاند که از جملهی آنها میتوان به component-based شدن ساختار و همچنین مدیریت بهتر وابستگیها اشاره کرد.
angular برای پروژههایی که ساختار سختگیرانهای برای قابل فهم بودن کد خود دارند گزینهی بسیار مناسبی بهشمار میرود.
React js
React فریمورکی قدرتمند با پشتوانهی facebook است. کارایی این فریمورک زمانی نمود پیدا میکند که در اپلیکیشنهای پرترافیک به کار برده میشود.
به جرئت میتوان گفت React سریعترین رشد را در میان همردههای خود داشته است و امروز چیزی حدود ۱۰۰۰ contributer در گیتهاب دارد. جایگاه این فریمورک در MVC حرف V است، یعنی کارهای مربوط به قسمت View را برعهده میگیرد و به دلیل بهره بردن از Virtual DOM کارایی بیشتری نسبت به نسخهی ۱ فریمورک Angular دارد. همچنین componentهای ساخته شده توسط React توانایی استفاده در برنامههای دیگر را دارند و به همین خاطر میتوان آنها را به صورت عمومی نیز پخش کرد.
با وجود اینکه React منحنی یادگیری بالایی دارد، ولی ساختار برنامهها را به صورت منظم و قابل فهم میچیند و گزینهی مناسبی برای برنامههای پیچیده بهشمار میرود.
Vue js
نسخهی دوم این فریمورک در سال ۲۰۱۶ ارائه شد و بهترین ویژگیهای Ember، React و Angular رو در کنار هم قرار داد. Vue با ارائهی این نسخه ثابت کرد که در مقایسه با angular و React سرعت بیشتری دارد.
از جمله ویژگیهای خوب Vue میتوان به مواردی مثل two-way data binding (موجود در Angular) و استفاده از JSX به صورت اختیاری (optional) اشاره کرد.
Vue به عنوان یکی از بهترین انتخابها برای توسعهی نرمافزارهای cross-platform شناخته میشود. زمانی که عملکرد خوب اهمیت بیشتری نسبت به ساختاربندی کد داشته باشد، Vue مناسبترین انتخاب است.
Ember js
Ember در سال ۲۰۱۵ با پشت سر گذاشتن Angular و React عنوان بهترین فریمورک جاوااسکریپت را از آن خود کرده بود. امروزه نیز به خاطر داشتن مجموعهی عظیم کاربران و همچنین منتشر کردن آپدیتهای متوالی، میتواند به عنوان تکیهگاه قدرتمندی برای کاربران جاوااسکریپت عمل کند.
Ember نیز مانند Angular از two-way data binding بهره میبرد و تمام قسمتهای برنامه را آپدیت نگه میدارد. با اضافه کردن ماژول Fastboot.js هم نگرانی از بابت server-side rendering نخواهید داشت.
این فریمورک عموما برای وب اپلیکیشنهایی که پیچیدگی زیادی دارند به کار میرود.
Meteor js
meteor جزو یکی از محبوبترین فریمورکهای جاوااسکریپت به شمار میآید که با امکانات زیادی برای backend، frontend، database و حتی راهکارهای تجاری، کار را برای توسعه دهندگان راحت کرده است. این فریمورک در سال ۲۰۱۲ معرفی شد و تا به امروز به سرعت در حال پیشرفت بوده است.
به خاطر ماژولار بودن ساختار بستهها و کتابخانههای meteor، به سرعت میتوان از آن در برنامهها استفاده کرد. این فریمورک از نظر کارایی هم کاملا قابل اعتماد است و تمام تغییرات دیتابیس به سرعت در رابط کاربری نمود پیدا میکنند.
سخن آخر
خوب بودن یک فریمورک تنها ناشی از ویژگیهایی که معمولا مورد بحث قرار میگیرند نیست. مواردی همچون هدف بهوجود آمدن و نقشهی راهی که کمپانی توسعه دهنده برای آن فریمورک در نظر گرفته است تاثیر بهسزایی در آیندهی آن دارد و میتوان با توجه با آن تصمیم گرفت که یک فریمورک ارزش یادگیری دارد و در آینده بهکار میآید یا خیر. نکتهی مهم دیگری که برای انتخاب فریمورک مناسب باید در نظر گرفته شود، نیازمندیهای پروژه است. در مواردی ممکن است فریمورکهایی که کمتر کسی به آنها اهمیت میدهد بهترین انتخاب برای پروژهی ما باشند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
جاوا اسکریپت چیست؟
متدهایی از جاوا اسکریپت که مهارت های شما را بالا می برد!
5 ترفند css3 با عناصر کاذب before:: و after::
آشنایی با Protobuf
7 ویژگی Sass به همراه کد
شروع کار با Sass
4 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام
میشه درمورد Vue js توضیح بیشتری بدید؟
توانایی ها و موارد استفاده؟
سلام،
Vue معمولا برای طراحی های one page به کار میره،
کار اصلی Vue هم مربوط به رابط کاربری صفحه (یا همون بخش view) هست.
از نظر سرعت اجرا خوبه، ولی ساختارمندی اون به اندازهی فریمورک های رقیبش نیست.
از این آدرس میتونید بخش example سایت Vue رو ببینید (مثالهای خوبی داره).
توی این صفحه هم میتونید کدهای Vue رو به صورت آنلاین تست کنید.
ممنون از همراهیتون
اگر توضیحات بیشتر خواستید در خدمتم
موفق باشید
سلام… مرسی از سایت فوق العادتون …
از لحاظ معماری و ساختار کدومشون فهمش راحت تره؟
کدومشون راحت تر میشه یاد گرفت ؟
کدومشون بهینه تر و سریع تره؟
سلام، ممنون از همراهیتون
جواب این سوال کاملا وابسته به نیاز پروژتون هست.
به طور کلی Vue js رو میشه به آسونی یاد گرفت در عین حال سرعت خوبی هم در اجرای کدها داره. نمونه های کد Vue رو هم میتونید از این لینک ببینید.
برای ساختارمندی بیشتر و بهینه بودن میتونید از فریمورک های دیگه ای استفاده کنید ولی قبل از انتخاب حتما باید نیازهای پروژتون رو بشناسید.
موفق باشید