nodejs بهتر از اون چیزی که فکر میکنید
اگه تو فکرش هستید که زبان backend خودتونو تغییر بدید، اگه تجربتون زیاد نیست و بین این همه زبان برنامه نویسی گم شدید، اگه میخواید اپلیکیشن سفارش بدید و بهتون گفتن قراره از nodejs استفاده کنن، چند دقیقهی آینده رو با zerotohero همراه باشید تا باهم یه نگاه کلی به nodejs بندازیم.
قراره ۵ تا مطلب رو باهم بررسی کنیم:
۱- nodejs چیه؟
۲- چرا همینجا صفحه رو نبندم و بیخیال ادامهی مقاله نشم؟
۳- مقایسهی nodejs و PHP
۴- اینکه میگن nodejs آسنکرونه یعنی چی؟
۵- قبول، nodejs خوبه ولی کاربرای من اونقدرها هم زیاد نیستن که بدون nodejs به مشکل بخورم
قدم اول : nodejs چیه؟
nodejs یه فریمورک هست که با زبان جاوااسکریپت نوشته شده و برای کدنویسی در سمت سرور یا اصطلاحا backend به کار میره.
قبل از اینکه جلوتر بریم این رو بدونید که در اصل node.js هست که به اختصار nodejs خونده میشه و همونطور که میبینید دنبال خودش پسوند .js داره.
قدم دوم : چرا همینجا صفحه رو نبندم و بیخیال ادامهی مقاله نشم؟
واسه اینکه قراره با یکی از سریعترین زبانهایی که میتونید در سمت سرور به کار ببرید آشنا میشید. علاوه بر اون برای استفاده از nodejs قرار نیست سینتکس جدیدی رو یاد بگیرید. قضیهی مهم بعدی اینکه به دلیل محبوبیت بسیار بالا، کدهای آمادهی زیادی برای اون نوشته شدن و کارتون راحتتر شده و کدهاتون هم ایمنتر.
قدم سوم : مقایسهی nodejs و PHP
PHP زبانیه که از محبوبیت خیلی زیادی برخورداره. واقعیتشو بخواین همین الان هم دلم نمیاد نمودار مقایسشو به عنوان بازنده نمایش بدم.ولی به هر حال اتفاقیه که باید بیفته و nodejs هم لیاقت این برتری رو داره.
توی این نمودار از نظر تعداد درخواستهایی که در یک ثانیه میتونن پاسخگو باشن بررسی انجام شده. میبینید که nodejs با اختلاف زیادی PHP رو پشت سر گذاشته. البته زبان GO داره تو جایگاه اول هنرنمایی میکنه که به موقعش به طور مفصل بررسیش میکنیم.
این نمودار مربوط به Bubble Sort هست. همونطور که معلومه هرچی تعداد آیتمها به ۱۰۰۰ نزدیک میشه، زمان پاسخ PHP به صورت نمایی بالا میره، درحالیکه در nodejs تفاوتی رو شاهد نیستیم.
خلاصهی مطلب اینکه از نظر زمانی nodejs خیلی بهتر پاسخگوی نیازهای ماست.
۴- اینکه میگن nodejs آسنکرونه یعنی چی؟
اگه تا حالا اسم nodejs به گوشتون خورده باشه حتما دنبالش آسنکرون بودنش هم بهتون گوشزد شده؛ اما این آسنکرون بودن یعنی چی و به چه درد میخوره؟
یه مثال خیلی پرکاربرد این قضیه، وصل شدن به دیتابیسه؛ با nodejs وقتی یه درخواست به دیتابیس میفرستید بقیه برنامه ادامهی کار خودش رو انجام میده و منتظر پاسخ دیتابیس نمیمونه، حالا این پاسخ هرموقع اومد میشه ازش استفاده کرد ولی برنامه رو لَنگ خودش نگه نمیداره، اتفاقی که تو PHP میفته(البته با یه سری روش ها بهبودش دادن). علت اصلی اینکه تو قسمت قبل دیدیم nodejs سریعتره هم همینه.
فقط اینکه این قضیه آسنکرون بودن یه مشکل ایجاد میکنه که بعدا تو یه مطلب جدا بررسیش میکنیم و اصلا جای نگرانی نداره چون انواع روش ها واسه حلش وجود دارن.
۵- قبول، nodejs خوبه ولی کاربرای من اونقدرها هم زیاد نیستن که بدون nodejs به مشکل بخورم
شاید تا اینجای کار تاکیدی که روی سرعت nodejs داشتم روی بقیه مسائل نداشتم، ولی به غیر از این مسئله ویژگی های خوب دیگه ای هم تو nodejs وجود دارن که به هیچ وجه نمیشه ازشون گذشت. الان قصد ندارم از این ویژگیها اسم ببرم ولی بدونید که برای انجام کارهای یه مقدار تخصصیتر، دستتون با nodejs اونقدری باز هست که وقتی سیستم خودتون رو پیاده کردید، پیاده سازی اون با زبان های دیگه به نظرتون غیر ممکن بیاد.
فقط کافیه دست به کار شید و توی کمتر از یه روز سیستم خودتونو با nodejs آماده کنین. برای شروع کار هم میتونید به سایت nodejs.org برید. در zerotohero منتظر تجربههای شما از کار با nodejs هستیم.
فراموش نکنید، هرچیزی ارزش امتحان نداره ولی اینیکی چرا 😉
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 ترفند css3 با عناصر کاذب before:: و after::
آشنایی با Protobuf
7 ویژگی Sass به همراه کد
شروع کار با Sass
آشنایی با برنامه نویسی Back-End
همه چیز درباره HTTP 2
2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
kheily moshtagham k ye dore barname nevisi ro shoro konam
albat agar beshavad
خیلی عالیه،
پس از همین الان شروع کن، هر کمکی هم لازم داشته باشی تیم zerotohero دریغ نمیکنه،
موفق باشی