Help نرم افزار مایا؛ راهگشای تمام عیار حتی برای حرفه ای ها
خب سلامی دوباره خدمت همه ی عزیزان و علاقمندان به انیمیشن و بخصوص نرم افزار مایا.
در این مقاله قصد دارم Autodesk Maya 2017 Product Help را خدمت شما بصورت کاملا مفید و مؤثر معرفی کنم. بعد از انتشار نسخه ی ۲۰۱۷ نرم افزار محبوب و قدرتمند مایا، شرکت اوتودسک به فاصله ی زمانی بسیار کمی اقدام به انتشار بسته ی Help مایا کرد که جای بسی شگفتی و البته تشکر از شرکت اوتودسک دارد.
همانطور که می دانید در نرم افزار مایا تمام اعمالی که کاربر بصورت گرافیکی انجام می دهد، بصورت اسکریپتی و برنامه نویسی هم قابل انجام است. درواقع این برعکس است؛ زیرا ابتدا تمام دستورات و اعمال قابل انجام در مایا بصورت دستورات اسکریپتی زبان Maya Embedded Language) MEL) در هسته ی نرم افزار جایگذاری شده اند و سپس بعد از آن در لایه ی گرافیکی نرم افزار برای راحتی استفاده و به اصطلاح Easy to Use/Access تقریبا همه ی این دستورات بصورت المان های گرافیکی جای داده شده اند و این از ویژگی های منحصربه فرد نرم افزار مایا است.
اما گاهی کاربران عادی و یا حتی خیلی از آرتیست های حرفه ای، با زبان های برنامه نویسی و مخصوصا زبان MEL آشنایی ندارند و ممکن است در هنگام کار با رابط گرافیکی نرم افزار مایا به مشکل برخورد کنند و هرچقدر هم در فروم ها و جمع های مجازی و … از مشکل خود سوال میکنند، جوابی مناسب و کارراه بینداز پیدا نمیکنند؛ اما غافل از آنکه بزرگترین کمک و مرجع برای خیلی از مشکلات و مسائل با مراجعه به خود Help و Documentation نرم افزار قابل حل است .
برای اثبات این ادعا به یک مثال اکتفا می کنیم :
فرض کنید که یک پروژه ی جدید در مایا ساختیم و شروع کردیم به مدلسازی یک شیء که در آن بطور متوالی و پیاپی از تکنیک اکسترود استفاده کردیم.
اولا شناختن و فهمیدن Construction History در مایا که امری مهم است به آسانی و به سرعت برای همه ی کاربران صورت نمیگیرد، بنابراین در صورت خراب شدن توپولوژی مدل، اگر حجم stack برای undo های پیش فرض را تغییر نداده باشیم تعداد undo های ما محدود است و ممکن است به مرحله ای از ساخت که مدل خراب نباشد نرسیم! خب چه باید کرد؟ دوباره از اول مدل را بسازیم؟! خب ممکن است دوباره هم همان مشکل بوجود بیاید و یا سه باره و حتی چندباره و یا اصلا مشکلات دیگری که بر اثر استفاده ی نادرست از ابزار و تکنیک ها ممکن است بوجود بیایند …
بنابراین اگر نمیدانیم Construction History چیست و چه اهمیتی دارد؟ خب نیازی نیست به دنبال آموزش های عجیب و غریب و پیچیده و یا صرف هزینه برای یادگیری مفهوم آن باشیم، کافیست نگاهی به Help نرم افزار مایا بیندازیم و کمی آن را مطالعه کنیم و با این آگاهی، بهترین معلم همان پروژه ی خود ماست که چندین و چند بار مجبور شدیم از اول کارها را انجام دهیم 🙂 .
ثانیا با توجه به مطلبی که درمورد Construction History گفتیم، درپروژه ی فرضی خود اگر بخواهیم یک face را در طول یک curve اکسترود کنیم، همانند عکس زیر باید face مورد نظر را به همراه یک curve که میخواهیم درطول آن اکسترود شود، انتخاب کنیم. سپس با انتخاب دستور Extrude از منوی Edit Mesh از ماژول Modeling، مشاهده می شود که اکسترود طبق انتظار ما نبود.
اگر بار اولمان باشد که این عمل را انجام میدهیم با تعجب undo میکنیم و به دنبال راهی برای درست اکسترود شدن آن می گردیم؛ اما اگر کاربر حرفه ای تری باشیم پس از اکسترود، با جابجایی مقدارها در نود extrude که پس از انتخاب دستور اکسترود به گراف ساختاری شیء ما اضافه شده، به شکل دلخواه خود میرسیم.
خب اگر بخواهیم اینکار را مکررا و در جهات مختلف انجام دهیم بهتر نیست ابتدا این دستور و ویژگی ها و فرمت های مختلف انجام آن را بشناسیم؟ یک حالت این است که با تجربه و تعداد دفعات مختلف این شناخت تقریبا و ناقص انجام میگیرد، حالت بهتر و این است که به سراغ Help رفته و کاملا دقیق از کل این دستور مطلع شویم.
برای خیلی از ما درهنگام برخورد با مشکل درزمان کار با کامپیوتر و نرم افزارهای مختلف پیش می آید که مشکل خود را از گوگل! میپرسیم و گوگل نیز با مهربانی جواب های زیادی دراختیار ما قرار میدهد که پیدا کردن جواب درست گاهی اوقات بسیار سخت میشود، شاید هم سوال را اشتباهی پرسیده باشیم و جوابی پیدا نکنیم! خب اگر مشکل در بخش کوچکی از نرم افزار بزرگی مانند مایا باشد چه؟ و اینکه دسترسی به اینترنت گرچه که امروزه بسیار راحت شده است اما همیشه هم ممکن نیست؛ آن وقت چه کار کنیم؟ خب بیایید اینبار سوال خود درباره ی مایا را از Product Help آن بپرسید!!!
من به شخصه دربرخی از موارد قبل از جستجوی در اینترنت به سراغ Help مایا میروم و دقیقا دستور یا عملی که باعث مشکل من شده را درون آن جستجو میکنم و با کمال تعجب به یک مثال از آن مشکل در Help مایا برخورد میکنم.
دیگر استفاده ی بسیار مفید این بسته ی کمکی و تشریحی، برای برنامه نویسان و گسترش دهندگان ابزار درون برنامه ای و نیز پلاگین نویسان است. زیرا برای یک فرد به خاطر سپردن همه ی دستورات و کاربردهای آن ها بسیار مشکل و تقریبا غیر ممکن است. در صفحه ی اول Help بخشی به نام Technical Documentation وجود دارد که با ورود به این بخش مشاهده میکنیم همه ی دستورات و نودهای نرم افزار مایا بترتیب الفبا لیست شده اند و با انتخاب هر دستور یا نود توضیح کامل به همراه یک مثال از آن ارائه شده است.
برای دریافت Product Help نرم افزار مایا می توانید با یک جستجوی ساده لینک های مربوط به دانلود آن را پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.