اینترنت اشیاء درکنار یادگیری ماشین
اینترنت اشیاء (IoT) ، امروزه یکی از محبوب ترین تکنولوژی ها ست. معمولا بحث های میان دوستداران تکنولوژی ، منجر به سوالاتی مشابه با سوالات زیر می شوند :
- اینترنت اشیاء (IoT) چیست؟
- چگونه به وجود آمده است؟
- چگونه کار می کند؟
اینترنت اشیاء (IoT) توانایی تبدیل حجم عظیمی از اطلاعات به یک گنج و شگفتی را دارد. همین اطلاعات می توانند میزان جرم و جنایت و یا میزان خسارات احتمالی تصادفات در شهری خاص را پیش گویی کنند. این اطلاعات به صنعت در پیشگویی تجهیزات و ماشین آلات کمک می کند و این اجازه را می دهد تا صنعت همواره از روش های درست نگه داری و تعمیر قطعات مطلع باشد. این دسته از اطلاعات به کمک قدرت تشخیص بالای خود ، میتوانند از صحت کارکرد عناصر مختلف آگاه شوند. این اطلاعات ، تهدیدات آینده یا فرصت های پیش رو برای همبستگی کسب و کار را با قدرت تشخیص با ارزش تر می توانند کنترل کنند. اینترنت اشیاء (IoT) کاربرد های فراوانی در دنیای مدرن دارد. تصور کنید خانه تان کاملا هوشمند است و تمامی وسایل خانه به هم متصل هستند یا ماشین های خودران(self-driving cars) تنها با یک اتصال می توانند به درستی کار کنند.
گسترش سریع دستگاه ها و سنسور های متصل به اینترنت اشیاء (IoT) همواره ادامه می یابد و پیشرفت می کند. این حجم از تحولات ایجاد شده ، مدیون ذهن های هوشمند و خلاق دانشمندان در این صنعت است. به نظر عالی می رسد . اکنون چالش مطرح شده پیدا کردن راه حل برای سیل عظیم داده ها و اطلاعاتی که دستگاه ها تولید می کنند است. حتما برای شما اتفاق افتاده که نتوانید از حجم زیادی از داده ها ، عمل جدا سازی را انجام دهید. حتی اگر در کاهش حجم نمونه ، وقت کافی را داشته باشید. می دانید که مشکل است. به راحتی می توان گفت انسان قادر به بررسی و درک تمام این داده ها نیست.
ما در جهت بهبود کارایی اینترنت اشیاء (IoT) ، نیازمند افزایش سرعت و دقت خود در تجزیه و تحلیل داده های حجیم هستیم. اگر این روند را انجام ندهیم می تواند عواقب بدی داشته باشد. تنها راه نگه داشتن داده های تولید شده از اینترنت اشیاء (IoT) و بدست آوردن تشخیص صحیح یا غلط بودن داده ها ، استفاده از یادگیری ماشین(Machine Learning) است.
شروع استفاده از یادگیری ماشین(Machine Learning)
برای آشنایی و تعریف ابتدایی از یادگیری ماشین(Machine Learning) می توانید به این مقاله رجوع کنید. در این مقاله ابتدا تاریخچه یادگیری ماشین(Machine Learning) و سپس الگوریتم های استفاده شده در یادگیری ماشین(Machine Learning) مورد بررسی قرار گرفت. در آخر کاربردها ی یادگیری ماشین(Machine Learning) مورد بررسی قرار گرفته شد.
در اینترنت اشیاء (IoT) ، یادگیری ماشین(Machine Learning) به جست و جوی رابطه ی مشخص در میلیارد ها داده ی شرکت های بزرگ می پردازد تا با جوش دادن ارتباطات به یک مقصود معنا دار برسد. با بررسی و تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده ، می توان الگو ها و شباهت ها را پیدا کرد تا در تصمیم گیری های درست به ما کمک کنند. برای مثال امروزه دستگاه های پوشیدنی (Wearable Devices) که قادر به بهبود سلامتی هستند ، در صنعت به سرعت پیشرفت کرده است. در آیندهای نزدیک، این تکامل تبدیل به یک سرویس بهداشتی متصل به اینترنت خواهد شد که توانایی به روز رسانی اطلاعات هر فرد و تغییرات صورت گرفته را دارد . هدف این است که دکتر شما همواره با داشتن اعلان (Notification) ، بتواند وضعیت های مختلف شما را بررسی کند . مثلاً از آخرین وضعیت ضربان قلب شما مطلع باشد تا بتواند بعضی از خطرات را پیشگیری کند.در مواقع اضطراری می بایست با تجزیه و تحلیل سریع ، بررسی کند که آیا وضعیت پیش روی شما مناسب است یا اورژانسی است. باید شباهت ها ، همبستگی ها و اختلافات به سرعت شناسایی شوند تا در زمان مناسب در اختیار باشند.
آیا یک کارمند در خدمات بهداشت می تواند این کار را انجام دهد ؟ بررسی داده های هزاران بیمار به صورت همزمان را چطور ؟ به احتمال زیاد نمی تواند. برای پیدا کردن الگو های شناخته شده در بین داده ها ، نوشتن کد یا قوانین بسیار زمان بر است. ممکن است مملو از خطا و یا محدود شدن به الگو های از قبل شناخته شده شود .
تحقق اینترنت اشیاء کاملاً وابسته به این است که قادر باشد تصمیمات پنهان را بدست بیاورد و در دریای داده های موجود رشد کند . امروزه روش های فعلی برای این حجم از اینترنت اشیاء (IoT) کافی نیست. در آینده برای تحقق وعده ی اینترنت اشیاء (IoT) می بایست از یادگیری ماشین(Machine Learning) برای پیدا کردن الگو ها استفاده کرد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
حسگرها و فناوریهای پوشیدنی و کاربردهای آنها در پزشکی
Android things چیست؟
کتابخانههای برتر پایتون برای پردازش زبان طبیعی
یادگیری ماشین به زبان ساده – بخش دوم
رسم نمودار و مصور سازی دادهها در پایتون با استفاده از Matplotlib
آشنایی با سیستم های توصیه گر (Recommender Systems) و عملکرد آنها
4 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام
مطلب خلاصه ومفید بود.
من میخوام موضوع پایان نامم این موضوع باشه لطفا میشه راهنمایی کنید
باتشکر
سلام می بخشید دیر پاسخ دادم.
بسیار موضوع خوبی را انتخاب می کنید ولی در نظر داشته باشید این موضوی سخت و پیچیده است.
برای شروع در زمینه یادگیری ماشین به مکتب خونه یه سری بزنید و آموزش های یادگیری ماشین رو ببینید و برای اینترنت اشیاء می توانید کتاب Rethinking the internet of things رو مطالعه کنید.
میخواستم بیشتر در مورد اینترنت اشیا بدونم
قابل اجرا بودن در ایران؟نیازهای اجرای این طرح؟بهترین آموزش های اولیه برای ورود به این عرصه؟نرمافزارها و سخت افزارهای مرتبط؟
میشه در حد اطلاعات خودتون توضیح بدین
با تشکر از سایت ومقالات عالیتون
بحث زیبایی را مطرح کردید. در سری مقالات آینده بیشتر توضیح خواهم داد.