اختتامیه Maven
تا به اینجا سعی شد تا آموزش های Maven را به صورت کاربردی برای شما بیان کنیم. در این مقاله که آخرین مقاله از سری آموزش های Maven می باشد, میخواهیم یک نگاه اجمالی به این مبحث داشته باشیم و نکات گفته شده آنرا مرور کنیم.
اساس تنظیم Maven بر اساس فایل Pom.xml می باشد که ساختار پروژه, Library های لازم و ابزار لازم برای ایجاد و اجرای پروژه را مشخص میکند.
تمام pom.xml ها یک element به نام Project دارند که در آن group Id , artifact id و version مشخص میشود. توضیحات بیشتر را میتوانید در اینجا ببینید. pom.xml از یک Super Pom به صورت پیش فرض ارث بری میکند. برای مشاهده آن میتوانید دستور
mvn help:effective-pom
را در محل pom.xml اجرا کنید.
هریک از دستوراتی که برروی pom اجرا میکنید به عنوان یک فاز در Maven شناخته میشود مانند دستور
mvn compile
که در فاز Compile میباشد. توضیحات بیشتر را میتوانید در اینجا ببینید. هر فاز نیز شامل یکسری goal ها میباشد که وظیفه خاصی را در ساخت و مدیریت پروژه بر عهده دارد. بر طبق این لیست میتوانید در هر فاز, goal مربوط به آن که به صورت پیش فرض اجرا میشود را مشاهده کنید.
برای مثال وقتی شما دستور clean را اجرا میکنید به فاز clean میروید و با goal مرتبط با آن clean:clean فاز clean انجام میگیرد.
همانطور که گفته شد یکی از وظایف Maven مربوط به Dependency Management می باشد. وقتی صحبت از Dependency می شود اولین کلمه ای که به ذهن می آید Repository ها می باشند.
در واقع Repository محلی است که در آن تمام فایل های jar مربوط به پروژه ها و Library ها, Plugin ها و artifact های پروژه ها در آن نگهداری میشود و به سه دسته :
- local : در یک پوشه در سیستم شما نگهداری میشود. وقتی که شما یک Dependency را به پروژه اضافه میکنید ابتدا در این Repository جستجو میکند
- central : وقتی که یک dependency در local repository یافت نمیشود در این repository جستجو میکند. این repository زیر نظر Maven Community مدیریت میشود و به دسترسی به اینترنت نیاز دارد
- remote : اگر در central repository فایل های مربوط به dependency را پیدا نکرد از custom repository که برای developer است استفاده میکند.
برای توضیحات بیشتر پیرامون dependency ها به اینجا مراجعه کنید.
Maven را میتوان یک Plugin Execution Framework دانست به معنای اینکه هر دستوری با استفاده از Plugin ها صورت میگیرد. در واقع یک Plugin را میتوان به صورت دسته ای از goal ها دانست
mvn [plugin-name]:[goal-name]
برای مثال فاز Compile را میتوان با Compile Plugin به این صورت نوشت
mvn compiler:compile
در پایان از همراهی شما عزیزان بسیار سپاس گذاریم. با سری جدید آموزش ها جاوا با ما همراه باشید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.