بهره وری بیشتر با پلاگین های اندروید استودیو
اندروید استودیو یک ابزار بسیار قدرتمند برای توسعه برنامه های اندروید می باشد و همچنین ساده ترین و در عین حال قابل انعطاف ترین طراح رابط کاربری را دارد که می توان برای انواع دستگاه ها، رابط های کاربری زیبا طراحی کرد. به لطف وجود یک ویرایشگر قدرتمند، می توان عناصر را به راحتی drag & drop کرد، از طرفی دیگر در بخش کد نویسی نیز ابزارهایی بسیار قدرتمند دارد که می توان از آنها برای بهتر کردن debugging کمک گرفت و عملکرد برنامه را سنجید. اما ما بیشتر از این موارد از اندروید استودیو می خواهیم تا بتوانیم فعالیت خود را در بهترین شکل ممکن به انجام برسانیم.
اما چه چیزهایی باعث می شود که بهره وری ما بالاتر برود؟
- توانایی نوشتن کدهای بیشتر با کلید های کمتر
- توانایی دیباگ و پروفایل کد به سریعترین روش ممکن
پلاگین ها
برای اینکه ببینیم اندروید استودیو چه خدمات دیگری می تواند ارایه دهد، بیایید کمی در مبحث پلاگین ها دقیق تر شویم.
پلاگین ها توانایی پروژه ها را بالاتر می برند و تجربه کد نویسی بهتری را ارایه می کنند. بهترین و جذابترین بخش در مورد پلاگین ها، نحوه نصب آنهاست که بسیار آسان می باشد. برای نصب پلاگین در اندروید استودیو ابتدا به منوی Settings در ویندوز یا به منوی Preferences در مک رفته و با جستجو کلمه Plugins به بخش پلاگین های اندروید استودیو می روید.
توسط یکی از این سه گزینه می توانید پلاگین مورد نظر خود را نصب کنید.
حال لیستی از پلاگین ها را با هم بررسی می کنیم:
Flutter
پلاگین قدرتمند Flutter برای توسعه برنامه های cross-platform بر روی هر دو سیستم عامل اندروید وIOS به کار می رود. ابزاری بسیارعالی که می توان برنامه هایی با بهره وری بسیار بالا برای هر دو نوع سیستم عامل اندروید و IOS ساخت. حتما پیشنهاد می کنم این پلاگین را امتحان کنید.
پلاگین های تولید خودکار کد
MVP generator
این پلاگین همانطور که از اسمش پیداست برای تولید خودکار کد های MVP به کار می رود. بعد از اضافه کردن این پلاگین، با فشردن دکمه های ctlr+N در ویندوز و Command+N در مک می توانید کدهای MVP را به صورت خودکار تولید کنید.
Parcelable generator
Parcelable یک پیاده سازی در اندروید است که همان Serializable در جاوا می باشد. این پلاگین برای انتقال داده در بین component های اندروید استفاده می شود در حالیکه سرعت پردازش سریعتری نسبت به Serializable جاوا دارد. همانند پلاگین قبل، بعد از نصب می توانید با فشردن کلید های ctrl+N در ویندوز و Command + N در مک، کدهای مورد نظر را تولید کنید و همچنین می توانید مشخص کنید که کدام بخش از کد Parceled بشود.
DTOnator
تمامی برنامه های اندروید برای ارتباطات خود از JSON استفاده می کنند. JSON یک فرمت انتقال داده سریع و سبک می باشد که برای ارتباطات بین دستگاه های تلفن همراه از آن استفاده می شود. فرمت POJO را از JSON به دست می آورند به همین منظور این پلاگین می تواند استفاده از POJO را نیز برای شما مهیا سازد.
پلاگین های UI
Material Theme UI EAP
اندروید استودیو دو نوع تم پیش فرض و Dracula برای استفاده دارد. اگر می خواهید از تم Material استفاده کنید می توانید از این پلاگین استفاده کنید.
Code Glance
این پلاگین یک code minimap شبیه به آن چیزی که در Sublime وجود دارد برای شما ایجاد میکند و همچنین می توانید از رنگهای شخصی سازی شده برای syntaz highlight استفاده کنید.
Android DPI calculator
DPI calculator به شما این امکان محاسبه سایزهای مختلف در تمامی density های پیش فرض اندروید را می دهد. مانند xxxhdpi، xxhdpi، xhdpi و….
پلاگین های Debugging
JVM debugger memory view
این پلاگین بسیار کاربردی و مفید برای تمامی برنامه ها می باشد. اگر مشکلاتی مربوط به حافظه دارید یا می خواهید از object allocation ها در نقاط break برنامه مطلع شوید، می توانید این پلاگین را نصب کنید.
Android resource usage count
این پلاگین مقدار منابع مصرفی را به طور خودکار محاسبه کرده و مقدار آن را در سمت چپ هر خط کد شما در اندروید استودیو نمایش می دهد. یک پلاگین بسیار کاربردی برای زمانی که می خواهید منابع مصرفی برنامه را مدیریت کنید.
در این مقاله سعی بر این داشتم تا چند پلاگین فوق العاده و کاربردی را به شما معرفی کنم. اگر پلاگین خوب و کابردی دیگری را هم می شناسید در بخش نظرات آن را به ما معرفی کنید.
خوشحال، کد بنویسید 🙂
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
حسگرها و فناوریهای پوشیدنی و کاربردهای آنها در پزشکی
نکاتی که باید پیش از دانلود نمودار ER بدانید
۵ راه کسب درآمد از برنامه نویسی
پایگاه داده (Data Base) چیست؟
برنامه نویسی چیست؟
آموزش برنامهنویسی | برنامهنویسی چیست و چگونه میتوان آنرا فراگرفت؟
4 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام
نظر قبلی من چرا نشر وپاسخ داده نشد؟
با سلام، در چه تاریخی و در کدام مقاله نطر خودتون رو مطرح کردید؟
با سلام ممنون از زحمات و مقاله خوب شما دو تا سوال داشتم؟
اولی اینکه Flutter باعث میشه ما برای ios هم تو اندروید استادیو برنامه تولید کنیم؟
دومی اینکه Android DPI calculator برای ساخت برنامه برای تمامی سایزها استفاده میشه؟برای ساخت برنامه برای تمامی سایز ها ونسخه ها مقاله و یا مطلبی ندارید؟
با سلام. در پاسخ به سوال اول شما، بله، در Flutter می توانید هم برای IOS و هم برای Android اپلیکیشن توسعه دهید، در واقع یکبار کدنویسی می کنید و برای هر دو پلتفرم می توانید خروجی بگیرید.
در پاسخ به سوال دوم، پلاگین مورد نطر شما، همانطور که در مقاله به آن اشاره شد برای محاسبه سایزهای مختلف بکار می رود نه برای تولید صفحات اپلیکیشن در سایز های مختلف. برای پیدا کردن مقاله مورد نظر خود می توانید در سایت جستجو کنید. موفق باشید.