5 هک ساده برای کاهش سایز فایل APK
مارکت اندروید در سال 2012 به روی تصویر آمد و از همان سال هم افزایش سایز فایل APK اپلیکیشن ها نیز شروع شد. این افزایش سایز زیاد می تواند تاثیرات بدی بر روی تجربه کاربری بگذارد علاوه بر اینکه مردم سعی در استفاده از تکنولوژی ها روز و نوآورانه دارند.
تمامی این گرافیک های زیبا و تصاویر با کیفیت اگرچه ظاهر خوبی دارند اما درواقع تجربه کاربری بدی را دارند. بر اساس تحقیقی که در Google Play صورت گرفت، به ازای هر 6 مگابایت افزایش سایز،1 درصد احتمال نصب برنامه کاهش می یابد.
بنابراین اهمیت حجم APK را متوجه شده اید، به همین منظور در این مقاله 5 راه حل ساده برای کاهش سایز فایل APK آورده ایم.
1. استفاده از قابلیت Android App Bundle
به عنوان یک برنامه نویس، برنامه شما باید تا حد امکان با سایز های مختلف نمایشگرها متناسب و سازگار باشد. این چالش شما را مجبور به طراحی و پیاده سازی چندین صفحه برای سایزها گوناگون می کند و زمانی که کاربر قصد نصب برنامه شما را دارد، باید تعداد بسیارزیادی کد بی مصرف را نیز دانلود کند و این بسیار آزاردهنده است.
برای رفع این مشکل، فرمت App Bundle معرفی شد.
زمانی که شما از فرمت .aab استفاده می کنید، Play store دو کار زیر را انجام می دهد:
- یک APK که شامل کد و منابع می باشد.
- Config های چندگانه API ها
درواقع این سرویس برای تبدیل ایده های اپلیکیشن ها به واقعیت به وجود آمده است.
2. ویژگی های تقاضا شده را پیاده سازی کنید
هر برنامه ای، تعدادی ویژگی دارد که غیرضروری می باشد، بنابراین با جدا کردن این ویژگی ها از برنامه می توان حجم فایل APK خودتان را کاهش دهید. برای این منظور می توان از Dynamic Features APK استفاده کرد. کاربر می تواند این APK را مطابق با نیازهایش نصب کند.
برای ایجاد یک ماژول Dynamic Feature به صورت زیر می توانید عمل کنید:
در منوی toolbar اندروید استودیو، File > New > New Module را انتخاب کنید. حال گزینه Dynamic Feature Module را انتخاب کنید و گزینه Next را بزنید.
حال شما می توانید ماژول Base را باز کنید. برای آن نامی انتخاب کنید و ادامه بدهید سپس در مرحله آخر، گزینه Enable on-demand را انتخاب کنید و finish را بزنید.
3. Instant App APK
instant app یکی از بهترین راه ها برای کاهش سایز APK می باشد. instant app یک راه حل قدیمی نیست که یک APK مانند بقیه APK ها به شما تحویل بدهد. شما می توانید بخشی از برنامه خود را سبک و به اصطلاح instant بکنید، در این صورت کاربر می تواند بخشهایی از برنامه را که به آن نیاز دارد را داشته باشد. این یک راه حل بسیار عالی برای کسانی است که فضای محدودی در حافظه خود دارند.
در نسخه های اخیر اندروید استودیو، ساختن Instant App بسیار ساده تر شده است و مانند نسخه های پیشین دیگر نیازی به URL mapping نیست و این مورد بسیار از میزان پیچیدگی این مبحث کم نموده است.
برای Instant App شما نیاز به موارد زیر دارید:
- اندروید استودیو ورژن 3.2 و بالاتر
- Instant App Development SDK ورژن 1.3.0 و بالاتر
- آخرین ورژن Android SDK
پروژه هایی که از Instant App استفاده می کنند از ساختار و معماری مخصوصی برخوردار هستند. به همین منظور شما نیاز به نوشتن تعدادی ماژول دارید:
App Module: ماژول استاندارد قابل نصب برنامه
Base Module: این ماژول شامل کدها و منابع تمام پروژه می باشد
Feature module: این ماژول شامل کد و منابع مورد نیاز برای یک برنامه standalone می باشد
Instant app Module: یک Container می باشد که ماژول ها را تحویل گرفته و آن ها را به instant app APK تبدیل می کند.
4. Instant App با قابلیت App Bundle
در اندروید استودیو ورژن 3.3 و بالاتر، یک ویژگی بسیار خاص نهفته است. شما می توانید instant app را با app bundle ترکیب کنید و امکاناتشان را باهم داشته باشید. این ویژگی برای شما یک فایل .aab درست می کند که شامل instant app و installable app می باشد.
5. تمامی منابع بی استفاده را حذف کنید
حذف موارد و منابع بی استفاده در کد مانند متدها ، کلاس ها، attribute ها و … می تواند به کاهش سایز فایل APK شما کمک کند. برای این منظور ابزار های مختلفی وجود دارد؛ برای مثال می توانید از R8 Code Shrinker استفاده کنید.
امروزه درخواست ها برای اپلیکیشن های اندروید بسیار زیاد شده است و به همین خاطر، کم بودن سایز APK با توجه به تاثیر نگذاشتن بر روی بهره وری اپلیکیشن، یک چالش بسیار بزرگ برای توسعه دهندگان شده است. در این مقاله سعی کردیم که 5 راه مفید برای این چالش به شما همراهان ارایه دهیم و امیدواریم مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.